Volgorde? Eerst wanden renovlies behangen en daarna stucen plafond?

Remmelor

 • #1
Onze nieuwbouw woning wordt binnenkort opgeleverd.
Wij willen op de wanden renovlies behang laten aanbrengen. Omdat we de geulen in het plafond (betonplaten) niet mooi vinden willen we de plafonds laten stucen.
Vanwege planning stelt een bedrijf voor om eerst alles te behangen, dan een paar dagen drogen en vervolgens de plafonds te stucen. Daarna een week drogen en dan spuiten/sauzen.
Ons werd verteld dat deze volgorde wat meer afplakwerk kost, maar niet schadelijk is voor het behang.

Wij maken ons wat zorgen over dat het vocht van het stucwerk op het plafond mogelijk het renovlies behang op de wanden kan aantasten of dat het behang los gaat laten (los weekt).

Wat is jullie ervaring hier mee? Is deze volgorde vragen om problemen of kan het geen kwaad?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Als dat bedrijf er garantie op geeft dan is het prima toch?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Eerst behangen lijkt mij niet handig. Aan de muren kan je dan nooit meer iets doen of blijft dat renovlies voor altijd zitten. Muren is gaatjes boren hoe ga je dat aanpakken als op een keer de gaatjes niet meer gebruikt gaan worden.
   

  StucDennis

  Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #4
  Renovlies niet afplakken! Mijn ervaringen is dat het erg kwetsbaar is, je trekt het renovlies kapot bij verwijderen van de tape. Vooral wanneer het ongeschilderd is. Met een beetje beleid stukadoren terwijl het behang er in zit is geen probleem. Het vocht is geen probleem. Evt geknoeid materiaal verwijderen met een droge doek van de renovlies.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu