Volgens bedrijf moet verlijmde vloer voor 80% vastliggen

Bastognekoek

  • #1
Hoi,

Wij hebben onlangs een houten, eiken parket vloer gekocht en laten plaatsen. De oude tegelvloer is verwijderd, daarna is er geëgaliseerd en daarop is de vloer verlijmd. Het egaliseren en verlijmen is door het bedrijf gebeurt.

Enkele dagen nadat de vloer gelegd was kwamen wij er achter dat er twee planken niet goed verlijmd zijn. De planken veren en je voelt dat er lucht onder zit. Wij hebben contact opgenomen met het bedrijf (wil nog geen namen noemen) en die zegt samengevat 2 dingen.

1. Jullie vloer was slecht daarom hebben wij dubbel moeten egaliseren.
2. De vloer moet voor 80% vastliggen. Volgens hem de 80/20 regel.

Ik heb meerdere parketeurs gebeld en iedereen zegt hetzelfde: "een verlijmde vloer moet volledig vast liggen, waarom zou je hem anders verlijmen". Voor ons gevoel is het ook pure onzin, maar ik kan het nergens zwart op wit vinden.

Wat vinden jullie?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Uit de forumregels:
* Het Klusidee forum is bedoeld voor doe het zelf klussen. Vragen over werk dat uitgevoerd is/wordt door derden zullen naar eigen inzicht van de beantwoorders worden beantwoord. We roepen de beantwoorders op met terughoudendheid te reageren op dergelijke vragen en het doe het zelf aspect niet uit het oog te verliezen.
Dus ik zou zeggen richt je tot de leverancier en verlaat je op de al eerder gekregen adviezen van andere parketteurs.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu