Voetventiel afstellen

Jerry V

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een probleem met een radiator die nauwelijks warm wordt. Het probleem lijkt hem niet in de thermostaatknop te zitten. Ik wil daarom proberen om het op te lossen door het voetventiel af te stellen maar weet niet hoe dit moet. De voorbeelden die ik elders zie zijn net wat anders. Kan iemand mij vertellen waar ik precies iets vast/los kan draaien zonder dat er meteen water uitkomt? Is dat de knop aan de zijkant (bij de rode pijl) of een van de knoppen aan de onderkant (blauwe pijlen)? Als ik het dopje aan de onderkant er af schroef dan zie ik een inbusschroef (zie 2e foto). Alvast veel dank!

2022-01-04 13.26.21.jpg
2022-01-04 13.22.56.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Van de de zijkant afbjijven en als de onderste twee open staan, dan zit het probleen wellicht elders. Zit aanvoer en retour niet verkeerd om?
 
  • Like
Waarderingen: Jerry V

Jerry V

  • #3
Beste Auto-Geen, Dank voor je reactie! Ik heb de onderste twee verder open gedraaid en nu worden de radiatoren goed heet. Ik laat er denk ik nog een keer iemand naar kijken om het allemaal goed af te stellen maar het probleem dat ze niet warm werden is in ieder geval verholpen. Veel dank!
 

Auto-Geen

  • #4
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu