Voegmortel verwijderen van pebble stones

Beatle

  • #1
Goedemiddag,
Wij hebben achter het toilet een muur betegeld met mozaïek/pebble stones
Hartstikke leuk, maar ons werd geadviseerd de voegmortel lekker dik erop te zetten en je raadt het al, we krijgen het er nu mega lastig vanaf. Hebben jullie tips? Ik heb het al geprobeerd met schoonmaak azijn en ammonia, maar dat helpt allemaal niet ...

alvast bedankt voor reacties, fijne kerst nog!

046D7B7E-03CC-4D50-927F-E1675971695F.jpeg 2392F295-416D-471F-B61B-E11E953ADA5D.jpeg image.jpg
 

plezierklusser

  • #2
Dat ziet er mooi uit, leuk idee!
Gezien de dikke laag zou ik dit mechanisch proberen, om het ergste eraf te krijgen. Chemische goedjes is vooral voor de laatste sluier en poriën, nadat het meeste er al af is.
Bij tegels krijg ik de sluier er zelf wel af met een paar keer boenen, maar het hecht natuurlijk lastig op tegels, dus komt zo los. Als deze kiezels ruw zijn, is het er waarschijnlijk een stuk lastiger af te krijgen.
Dus ik zou proberen om dit af te steken met een plamuurmes of platte schroevendraaier, of schuren met een schuursponsje of schuurpapier. Liefst wel rustig en alleen op de kiezels, zodat je niet uitschiet en opnieuw moet voegen. Misschien lukt het ook met iets van hard kunststof of hout om nog minder kans op krassen te hebben.
Hebben de kiezels nog een speciale coating waar je voorzichtig mee moet zijn? Anders maakt het niet uit als je ze schuurt, ruw zijn ze toch al. Als er toch iets van een coating op zit, dan nog voorzichtiger zijn denk ik.
En meer algemeen: eerst een klein stukje proberen en zien hoe dat gaat. Dit lijkt me een klusje om niet te overhaasten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu