Vocht in compressor

Marielle1000

  • #1
Hoi,
ik heb al jaren een gebruikte compressor . Ik kom er achter nu dat je daar regelmatig water moet afvoeren. Ik heb gekeken en inderdaad er zit een soort ventiel. daar komt bruin water en lucht uit . Is dat wat ik moet afvoeren
 

Klussen.

  • #2
Ja.
 

Klussen.

  • #3
Wellicht een toelichting. Door het samenpersen van de lucht wordt de maximale relatieve vochtigheid van de lucht bereikt en condenseert het water in de compressietank. Dit water moet periodiek worden afgevoerd om bovenmatige roestvorming te voorkomen.
 

Blof-fan

  • #4
De buitenkant van de tank van die compressor is waarschijnlijk netjes in een coating gezet. De binnenzijde van deze tanks zijn nagenoeg nooit geconserveerd of gecoat.

Veel vocht aan de binnenzijde van de tank kan dus al snel tot corrosie leiden. Ik heb al op meerdere tanks plaatjes moeten lassen omdat ze van binnenuit door rotten. Aan de buitenkant zie je er vaak niets van en ineens is de tank ergens lek.
Dat gebeurt natuurlijk niet in een paar weken of maanden. Die tanks hebben best een wanddikte van een paar mm. Maar vaak is het toch sneller dan je zou verwachten. :roll:

Bovendien is lucht samendrukbaar en water niet. Als er liters en liters water hebben verzameld in de tank kost je dat op den duur gewoon inhoud en heb je dus per saldo minder lucht in de tank zitten.

Allemaal goede redenen om regelmatig even via dat ventieltje het (roestbruine) water te drainen. Let er wel op dat als er ook nog lucht in de tank zit je niet je vingers op dat ventiel houdt. Die bevriest dan namelijk al snel :wink:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Eerst de stekker eruit en de druk van de tank laten, het is ijzerwater dat uit de tank komt en is schadelijk voor de ogen. en kan een voer zodanig versmeren dat die niet meer schoon te krijgen is.
Ook kan het schroefje van het ventiel een heel eind wegvliegen en zoek raken.
Let op, het ventiel zit onderaan de tank en niet ergens bij de cilinder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu