Vlonder aanleggen op verzakte bestrating

Finkaa

  • #1
Hoi allemaal!

ik heb een vraagje. Ik zou graag op mijn huidige verzakte terras een vlonder aanleggen. Het liefst blijft deze vlonder een losstaande kist (ik wil geen paaltjes in de grond slaan en de vlonder niet bevestigen aan het huis). Ik begrijp dat dit de levensduur van de vlonder waarschijnlijk negatief beinvloed, maar dat neem ik voor lief.

Wat is een makkelijke manier om mijn huidige terras als ondergrond waterpas te krijgen? Ik lees dingen over kunststof opvul blokjes, maar ik weet niet precies wat dat zijn? Zijn er relatief makkelijke manier om de balken voor mijn vlonder een stabiele waterpas ondergrond te geven?

Ik hoor het graag!
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tja, ik zou geen vlonder willen maken op iets dat zakt. Je vlonder zal namelijk mee gaan zakken en wellicht niet gelijkmatig.

Er zijn kunststof stelpoten te koop die je onder de regels legt en uit of in kunt draaien tot de regels waterpas liggen. Dit je echter vrij kostbaar en voor hetzelfde geld (of minder) kun je een beter alternatief toepassen: hardhouten palen in de grond slaan naast de regels en deze met een slotbout aan elkaar bevestigen. Dan is ook alles waterpas en het zakt niet.

En kunststof opvulblokjes zijn blokjes van kunststof om iets (hoogteverschil) op / uit te vullen. De naam zegt het eigenlijk al. Door verschillende diktes te gebruiken kun je verschillende hoogteverschillen uitvullen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu