Vloerverwarmingsverdeler luide hoge piep

Daniel.J

  • #1
Hallo

Ik heb sinds september vloerverwarming, dat werkt best prima alleen produceert de verdeler regelmatig een enorm luide hoge piep. Het geluid is tijdens het verwarmen, niet altijd maar wel vaak. Als ik de temperatuurknop bijdraai verdwijnt het eventjes maar het komt ook weer snel terug. Ik heb het systeem meerdere malen ontlucht maar dit lijkt niet te helpen. Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn en hoe ik het kan oplossen? Ik heb een korte video gemaakt die het toont;

Hartelijk dank!

Groeten,
Daniel
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien is het drukverschil in de voedende CV installatie te hoog, en piept hierdoor de thermostaatkraan van de vloerverwarming.
Staan er wel radiatoren altijd handmatig open of is er een drukverschilregelaar (ADVO) ?
 

Daniel.J

  • #3
Dank AvDijk voor je reactie. Ik heb boven radiatoren, daar staat er eentje altijd open op de kamer waar ik werk. De rest is standaard uit.

Ik vermoed dat er geen drukverschilregelaar is, ik zie geen componenten naast de verdeler en in de handleiding van de verdeler staat geen drukverschilregelaar vermeld.

Kan ik de druk verlagen met een instelling van CV ketel of is dat onverstandig? Extra radiator open lijkt me zonde maar kan dat voor nu proberen om te zien of dat helpt.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #4
Proberen kan altijd, je 'zag' (hoorde) ook meteen resultaat als je aan de thermostaatknop van de vloerverwarming draait.
Of de pomp van de ketel ook anders kan, hangt o.a. van het type af én de rest van de installatie. Degene die het heeft aangelegd hoort goed werk af te leveren, zonder dat het bij normaal gebruik deze herrie geeft.
Heb je het geluid ook als je tijdelijk eventjes de thermostaatknop op maximaal zet? Daarna wel weer terugzetten, we willen geen schade aan je vloer. Er zou ook een braam in de leidingen of kraan kunnen zitten.
Misschien zijn er andere deskundigen die andere oorzaken en oplossingen kunnen noemen.
 

Daniel.J

  • #5
Het geluid is niet aanwezig als ik die tijdelijk op maximaal zet.

Ik heb gemerkt dat op het moment dat ik twee extra radiatoren openzet het geluid verdwijnt. Als ik die twee weer dichtdraai komt het direct terug. Ik heb dit 5 keer herhaalt en dat patroon blijft hetzelfde. Als ik ze dichthoud blijft het geluid. Ik denk dat je dan weleens gelijk kan hebben dat het drukverschil te groot is.
 

WOESR

  • #6
Daniël is het probleem bij jou inmiddels opgelost? Ik heb exact hetzelfde probleem. En het lijkt erop alsof ik ook dezelfde pompverdeler heb.
Ik ben benieuwd naar eventuele oplossingen.

Mvg

Rick
 
Laatst bewerkt:

Daniel.J

  • #7
Hallo Rick! Ik ben al heel lang niet meer ingelogd, ik zie nu pas je berichtje! Ik heb het opgelost door de pompdruk op mijn ketel te verlagen! Een andere oplossing is om te zorgen dat er boven (of elders) genoeg verwarmingen openstaan. Maar dit vond ik niet fraai, zonde van de energie. De pompdruk verlagen heeft als nadeel dat het verwarmen langer kan duren, zeker op de momenten dat er wel veel verwarmingen openstaan. Ik kreeg een prive berichtje van iemand die had een bypass geplaatst, dat werkte deels volgens die persoon.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu