Vloerverwarmingsverdeler gezien worden als 100 % open

Ejs

  • #1
Binnenkort wordt mijn vloerverwarmingsverdeler vervangen door een hydraulisch neutrale verdeler. In mijn woning heb ik zowel vloerverwarming als radiatorverwarming. Mijn vraag is nu, omdat zowel de aanvoer als de afvoer van de cv op dezelfde bak komen van de vloerverwarmingsverdeler, of de verdeler gewoon gezien kan worden als een 100 % openstaande radiator. Zitten er in de bak kleppen o.i.d. of is het 1 open ruimte met daarop aangsloten de aanvoer en de afvoer van de cv en de retourslangen van de vloerverwarming.
Bovenstaande vraag is ontstaan omdat ik graag in de woonkamer, waar ook de thermostaat hangt, in het voorjaar en najaar de radiatoren niet wil gebruiken.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Je kunt een hydraulisch neutrale vloerverwarming zien als een hele grote radiator die geregeld wordt met een thermostatische radiatorkraan en met een inwendige stromingsweerstand van bijna nul als de thermostatische kraan open staat. Afgezien van de thermostatische kraan aan de invoer en mogelijk stromingsbegrenzingsventielen per vloerverwarmingslus voor het balanceren van de waterhoeveelheden voor de verschillende vloerverwarmingsgroepen zitten er geen kleppen o.i.d. intern in de hydraulisch neutrale vloerverwarmingsverdeler zelf.
 

Xr8

  • #3
Je kunt deze dus niet zien als een 100% openstaande radiator, omdat de thermostaat gaat knijpen of sluiten als de ingestelde temperatuur is bereikt. Dit zal gebeuren als de vloer op temperatuur is, en de plaats waar gemeten wordt rond de ingestelde temperatuur komt.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu