Vloerverwarming voeden door buffervat

Jort050

  • #1
Heb een aanbouw gemaakt waar de keuken in gehuisd is, hier heb ik vloerverwarming in verwerkt met een verdeler met pomp (zo'n compact modelletje). Nu tijdens de bouw een collega op het idee om eens een niet nader te noemen site te bezoeken waar een complete zonneverwarming, boiler en warmtepomp voor weinig op stond. Daar hoefde ik niet 1 2 3 over na te denken ;). Spulletje gemonteerd en vaatje blijft nu mooi op temperatuur door zon en elektriciteit (en in de toekomst nog een houtkachel cv toestel). Nu kom ik tot inzien dat ik voor de vloerverwarming een aanvoerpomp mis, of kan ik dat de pomp laten doen die het water circuleert in het systeem? Voelt niet helemaal goed om 2 pompen het vloerverwarmingssysteem te stoppen...

IMG_20210920_204012__01.jpg
 
  • Like
Waarderingen: bart rennenberg

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De vloer set is hydraulisch neutraal die heeft geen invloed op de 2e pomp of vice versa.
Mogelijk is de set hydraulisch actief te maken.
 
  • Like
Waarderingen: Jort050

ADDave

  • #3
Die pomp kan er gewoon tussen.

Alleen beetje jammer van de houtpelletkachel. Ik zou een alternatief zoeken.
Millieutechnisch gezien is een gasketel nog steeds beter dan een houtketel. Hout verstoken is alleen groen op papier.
 
  • Like
Waarderingen: Ronny

Jort050

  • #4
dank voor jullie reacties

@The headhunter ga op onderzoek uit of deze actief te maken is.

@ADDave het betreft een houtkachel die er staat welke vervangen wordt door een houtkachel met cv uitvoer (geen pelletkachel). Aan mijn stookgedrag zal niet veel gaan veranderen, echter de warmte wordt efficienter weggezet. Hiermee kan nu het bad gevuld worden en de vloerverwarming gevoed.
 

ADDave

  • #5
Aah zo had ik hem niet begrepen.
Het is een aanvulling op je CV-systeem.

Je CV temperatuur kan echter wel hoog oplopen door je houtkachel. Zorg dat je de juiste beveiligen erin bouwt (Als dit al niet bij de nieuwe kachel in zit).

Let er ook op dat je de vloerverwarming niet actief kan maken als je dit doet, tenzij je een driewegklep wil plaatsen, maar die zal dan ook weer aangestuurd moeten worden.
Anders sta je straks kokend heet water over je vloerverwarming heen te trekken.
 

Auto-Geen

  • #6
Een vloerverwarming is eenvoudig hydraulisch actief te maken door de retour aansluiting naar de andere zijde van de pomp te brengen.
De pomp zorgt dan voor de flow door de slangen en voor de flow vanuit je buffervat. De flow uit het vat wel instellen met het retour voetventiel.
 

Jort050

  • #7
Heb nu door dat ik mijn verdeler actief kan maken door een LTC ventiel te plaatsen.

Aangezien de pomp dan warm of heet water op slobbert uit het buffetvat, is het dan handig om de temperatuur van dat water voortijdig te regelen (dmv mix ventiel)? Dit om zo geen 'kokend heet' water in de vloerverwarming te krijgen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu