Vloerverwarming vervangen - cementdekvloer inc krimpnetten verwijderen

Raj010

  • #1
Hallo forumleden,
Op 1 maart krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huis. Nu liggen er tegels met vloerverwarming eronder. Ik laat de tegels eruit halen en omdat ik een andere keukenopstelling krijg, wil ik ook de vloerverwarming vervangen en uitbreiden naar oa het toilet. Bij het regelen van een bedrijf om de tegels en vloerverwarming eruit te halen, ben ik er eigenlijk klakkeloos van uitgegaan dat de tegels verlijmd zijn en de vloerverwarming ingefreesd. De huidige bewoners kunnen zich niet precies herinneren hoe de vloerverwarming en tegels zijn geplaatst bij de bouw in 2007. Er staat hen wel een beetje bij dat ‘de vloerverwarmingsbuizen zijn vastgezet en de tegels in cement’. Hieruit concludeer ik dat de aannemer wellicht krimpnetten heeft gebruikt ipv frezen en de tegels niet zijn verlijmd.

Dit kan ik pas op 1 maart bekijken door een tegel weg te tikken, maar tot die tijd wil ik wel onderzoeken wat de beste vervolgopties zijn en hoop op jullie advies hierbij.

Ik heb in eerdere topics gelezen dat ik de hele cementdekvloer inclusief krimpnetten kan verwijderen en de vloerverwarming op dezelfde manier weer opbouwen. Of alleen de tegels eruit en dan frezen door de bestaande oude buizen. De 2e optie is uiteraard kostenbesparender en geniet mijn voorkeur, maar ik heb hier wel een vraag over: is hierbij geen gevaar van het kapotfrezen van de oude krimpnetten die vervolgens de nieuwe buizen kunnen lekprikken ofzo? Of liggen de krimpnetten een stuk dieper in de vloer dan de nieuwe te frezen geulen?

Zijn er nog andere zaken waar ik alert op moet zijn bij de evt nieuwe/aangepaste opdracht aan het vloerstripbedrijf?

Alvast bedankt voor de adviezen!
 

In gedachten

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Bij verwijderen van de bestaande tegels (in cement gelegd) zal de vloer behoorlijk kunnen beschadigen. Je kunt er dan niet direct over frezen en zal die vloer ook weer zo egaal mogelijk moeten maken.
Of je bij het frezen de bestaande buizen zult raken is natuurlijk totaal onbekend als je de opbouw van die vloer niet kent.
Bij frezen wordt max 2 cm diep gefreesd. Bij een vloer met vloerverwarming op draadstaalnetten ligt er waarschijnlijk toch wel minimaal 2 cm dekking boven de verwarmingsbuizen. De kans dat daarbij bestaande buizen zullen beschadigen is niet zo groot.
Je hebt dan echter nog steeds geen isolatie onder de vloerverwarming: dat is zeker wel aan te bevelen. Hoe beter je onder de vloerverwarming kunt isoleren, des te beter zal de vloerverwarming werken.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Als het een woning uit 2007 en de vloerverwarming is aangelegd bij de bouw, zal de isolatie van de vloer wel in orde zijn.

Ik zou de bestaande cementdekvloer met de oude leidingen eruit slopen en de vloer opnieuw opbouwen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu