Vloerverwarming in beton - eps broodjes tussen de balken stoppen

Stanzi

  • #1
Ik heb samen met mijn vriendin een huis gekocht uit de jaren 70. Ondertussen zijn wij al een heel eind met het slopen van de gehele beneden verdieping. Zaken zoals velen al gedaan hebben zullen wij ook aanpakken. Daar hoort vloerverwarming onder andere bij.

Het eerste plan was om de dubbele laag plavuizen te verwijderen, dekvloer eruit en daarna opnieuw op te bouwen. Met iets van isolatie onder de vloerverwarming en de vloer verder vanaf onderaf te isoleren.

Dit plan kan de prullenbak in omdat ik direct na de plavuizen op het beton kom, dan gelijk opbouwen haal ik niet met de hoogte van de buiten deuren, trappen en de hoogte in het huis is al niet mega. Daarnaast staat er blijkbaar met enige regelmaat 25-30 cm water in de kruipruimte en kan ik niet overal komen onder de vloer. Dus isoleren van de vloer wordt dan lastig.

Lang verhaal kort: Ik wil de huidige ‘’broodjes vervangen voor eps varianten met een RC van 5, dan ben ik in een keer klaar. Beton erover en ik ben klaar.

Voor de vloerverwarming had ik in gedacht om dit niet boven op het beton te doen in de dekvloer maar gelijk in het beton te storten en het beton te laten vlinderen zodat ik de geen dekvloer nodig heb.

Mijn plan nu is eps broodjes in tussen de balken stoppen, netten met vloerverwarming erop en daarna krimpnetten. Randisolatie van 5mm aan de kanten bij de muren. Dan vol laten blubberen met beton.

Ik zie online wel dat het gedaan wordt maar kan er niet heel veel over vinden. Zijn er nog zaken waarop ik dan nog op moet letten? Of moet ik het niet zo doen want…

Stan
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik voorzie geen problemen met deze opbouw. Levert volgens mij een prima vloer op.

Het is dan wel een traag reagerende vloerverwarming. Maar dat had je vast al door :wink:

Nog een tip over de randisolatie. Bij de hoeken vormt dat heel vaak een luchtlek. Je kan bv. straks onder de plinten afkitten om dat te ondervangen.

Er staan geen binnenwanden meer op de vloer?
 

Stanzi

  • #3
Bedankt voor je reactie, dat het een traag systeem wordt ben ik mij zeker bewust van. Persoonlijk zie ik er niet perse de nadelen als probleem voormij.

Tip voor de randisolatie vind ik een goede.

Wat betreft de muren blijft alleen het grootste stuk van een draagmuur staan. Ander deel wordt ondervangen met een constructie.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan wordt het wel even puzzelen met die muren. Soms wordt de nieuwe vloer (monolitisch op zand) gebruikt om de oude fundering te ondersteunen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu