Vloerverwarming Buizen worden niet warm

Vlietson26

  • #1
Goedenavond medeklussers,

Wij hebben zelf de vloerverwarming aangelegd, maar de CV ketel is geplaatst door een CV installateur. Toen hij de nieuwe CV ophing vulde het systeem zich netjes en werden de vloerverwarmingbuizen warm.

Nu enkele dagen later staat de thermostaat ingesteld op 25 graden, maar de werkelijke temperatuur komt niet verder dan 19 graden.De vloerverwarmingbuizen zijn ook niet warm. Metaal van de verdeler is wel warm.

De CV ketel is ingesteld op 40 graden en wij maken gebruik van een Nest thermostaat. Daarnaast gekeken of er lucht inzit, maar tijdens het ontluchten op meerdere plekken komt er direct water uit. De groepen geven netjes 1,5 bar aan.

Rechtsonderin rode slang is aanvoer vanaf de CV ketel. Witte slangen bovenin zijn de aan en afvoer naar de handdoekenradiator boven.

Hebben jullie enig idee wat het kan zijn en hoe wij weer warme aanvoer kunnen realiseren vanaf de CV ketel? Alvast bedankt.



 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Handdoek radiator warm?
 

Vlietson26

  • #3
Nee, wel in het begin warm geweest.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De nest werkt opentherm?

Zet deze eens op aan/uit.
Ik heb het vermoeden dat de ketel en thermostaat niet juist samenwerken.

Ketel uitschakelen,
Als je de draden vanaf de witte kast naar de ketel losneemt en l met elkaar verbind gaat de ketel dan wel aan? Als je deze inschakelde.

Welke ketel hangt er?
 

JeffreyD94

  • #5
Op de tweede foto zie ik de aanvoer/retour boven de verdeler, dit zit zo gemonteerd dat hier best wel lucht kan blijven hangen? Dit kan problemen geven voor de handdoek radiator eventueel.
 

R0cc0

  • #6
Ik zie geen pomp op de verdeler? Is de pomp van de ketel wel krachtig genoeg om het water ook door de vloer te pompen?
 

Vlietson26

  • #7
Goedendag,

Hang een Remeha Avanta Opentherm. Ik ben helaas niet vaak aan het klusen ivm werk, vandaar late reactie. Pomp van de CW5 zou krachtig genoeg moeten zijn.

Ik heb de heatlink ertussenuit verwijderd en kabels verbonden, ketel slaat niet aan. Ik heb de heatlink weer aangesloten op de manier zoals afgebeeld hieronder. Verbinding is volgens de nest in orde.

Krijg nu overigens wel geel lampje op de heatlink, maar als ik de status van de heatlink test op de nest staat er de volgende afbeelding:



 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu