Vloerverwarming alleen warm als radiator boven aan staat

Rci500

 • #1
Goedenavond.
Wij hebben beneden vloerverwarming als hoofdverwarming, zonder radiatoren. Boven op de slaapkamers hebben we drie radiatoren. We hebben een evohome staan en op en van de radiatoren boven een automatische thermostaat. Nu blijkt dat het aanvoerwater van de vv niet verwarmt wanneer de radiator boven niet om verwarming vraagt. Er zou een bypass geplaatst zijn voor de verdeler. CV ketel is een remeha calenta. Ik zou graag en oplossing willenvinsen voor dit probleem. Zou het aan de instellingen kunnen liggen van de ketel?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De installateur bellen, u hebt garantie.
   

  Bert pit

  • #3
  Ik vermoed dat het systeem niet goed is ontworpen. Het heeft niets te maken met de ketel.

  Evohome creëert warmtevraag per zone. Iets moet de zone triggeren om de cv aan te laten slaan. Bijvoorbeeld een thermostaat, de Evotouch of een HR92 knop.

  Zoneverwarming gaat er vanuit dat alle zones dicht staan, totdat er ergens warmtevraag is, dan gaat de zone open en krijgt de ketelmodule een seintje dat de ketel aanspringt. De betreffende zone wordt dan warm.

  Bij u staat vermoedelijk de vloerverwarming altijd open. Als nu de slaapkamer het seintje krijgt om te gaan verwarmen, doet de vloerverwarming het ook. Dat is natuurlijk niet de bedoeling: het zou vreemd zijn om de temperatuur van de slaapkamer bepalend te laten zijn voor de warmte in de rest van het huis. Evohome is juist ontworpen om het overal in huis comfortabel te hebben en niet afhankelijk te zijn van een centrale thermostaat die het hotel huis aan of uit zet.

  Je moet een zoneklep hebben die je vloerverwarming afsluit. Hieraan word een relais gekoppeld (BDR91) en deze geeft het signaal door naar de ketel. Op het moment dat er verwarmd moet worden, opent de zoneklep en slaat de ketel aan.
  Je kunt ook meerdere zonekleppen installeren voor verschillende zone's, of met servo motoren werken.

  Hou er wel rekening mee dat alles op aan/uit geschakeld moet worden in plaats van opentherm. Dat maak voor het stoken niet uit, de Calenta moduleert op basis van de retourtemperatuur.
   

  Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Hier is iemand bezig geweest met een zoneregelingssysteem die (alweer!) geen bal verstand heeft hoe zoiets werkt.
  Zoek het niet verder in je vloerverwarming o.i.d., maar spreek degene aan die de zoneregeling voor je heeft geïnstalleerd (en zich vooraf waarschijnlijk niet op de hogote heeft gesteld van de loop van de leidingen en dus maar iets gedaan heeft..........)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu