Vloerplinten gemaakt, wil ik vastmaken dmv magneten?

Saken

 • #1
Hallo,

Ik heb van een plank van de bouwmarkt plinten gemaakt.
Nu heb ik PVC klik laminaat gelegd (2e hands), en voor het geval ik het er nog eens uit moet halen vanwege werking oid wil ik de plinten demonteerbaar maken.
Had gedacht om magneetverf te kopen, en in de plint om de zoveel CM een gat te maken waar ik magneten in plak. Dit vervolgens tegen de magneetverf aan.
Zou dit gaan werken of heeft iemand een beter idee?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
  Schroeven.
  Kraalring achter de schroefkop, dan ziet het er netjes uit.
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #3
  Gaat niet werken, vrijwel geen enkele muur is geheel recht en om de plint dan toch netjes strak aan de muur te krijgen heb je wel heel sterke magneten nodig, dus gewoon zoals Rola aangeeft schroeven, schroefgaten even netjes verzinken en de schroeven evt. in de kleur mee schilderen/spuiten.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Magneetverf werkt sowieso niet voor deze toepassing. Er zijn ook klikplinten. Maar beter vraag je je af of het echt wel nodig is dat ze demontabel zijn. Maak het gewoon in één keer goed.
   

  Saken

  • #5
  IJkenhout schreef:
  Magneetverf werkt sowieso niet voor deze toepassing. Er zijn ook klikplinten. Maar beter vraag je je af of het echt wel nodig is dat ze demontabel zijn. Maak het gewoon in één keer goed.
  Het is 2e hands PVC laminaat.... sommige planken "klikken" soms wat als je er over loopt, en een paar enkele hebben lichte kier tussen aansluiting. Ik heb rekening gehouden met de afstand aan zijkanten naar muur maar zie een paar plekken waarvan ik denk dat er wel wat erg weinig afstand is (1 a 2mm). voor de rest wel voldoende afstand dus.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu