Vloerdelen zagen tbv lewis platen

DEzendam

  • #1
Hallo,

Ik ben van plan een nieuwe badkamer te plaatsen in een jaren 20 huis (op een houten vloer). De huidige douchcel word gesloopt, hier is een laagje beton direct op de vloerdelen gestort. Ik wil de vloerdelen verwijderen en de badkamer vergroten dmv een nieuwe vloer van lewis platen. Ik heb me overal al laten informeren over hoe dit moet en alles al uitgepland, behalve 1 ding: het verwijderen van de vloerdelen. De badkamer grensd direct aan de slaapkamer, dus er is een punt waarbij op een draagbalk het deel van de vloerdelen van de slaapkamer komen te rusten en het begin van de betonvloer. Op de ene helft van de balk zitten dan nog de vloerdelen, de andere helft van de balk de lewis platen. Maar even praktisch, hoe zaag je vloerdelen door midden precies op het midden van de balk? Als ik hem aan de zijkant afzaag, dan heeft of de slaapkamer zwevende planken, of de bakdamer een zwevende betonvloer met een oversteek van 60 cm, dat lijkt me ook niet goed. Kan iemand mij helpen?

Groeten,

Dennis
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Met een cirkelzaag op de juiste diepte ingesteld zaag je ze ook midden boven een balk netjes door.
 

DEzendam

  • #3
Bedankt sxnder, maar spijkers vormen dan wel een probleem.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Die kun je idd beter eerst met een koevoet of klauwhamer te lijf gaan.
 

DEzendam

  • #5
Ok, zal wel even prutsen zijn maar moet lukken denk ik. Bedankt voor de tip! Ik ga aan de slag!
 

MvanV

  • #6
Je moet ook beetje op leidingen letten, met een cirkelzaag gaat dat wel eens mis.
Je kunt ook eerst her en der een kijkgat maken.

SPeedboortje pakken, decoupeerzaag in het gat, stukje rondom zagen, fototoestel er door steken en fototjes maken, dan heb je een beetje een beeld.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Als alternatief kan je ook net naast de balk zagen, en vervolgens tegen de balk een 2x3tje vastzetten als nieuwe oplegging.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu