Vloerbalken zomaar weg halen????

SimonTeunis

  • #1
Beste leden,

enkele vraagjes over het vervangen van mijn woonkamer vloer.

2 weken geleden heb ik samen met mijn vrouw een huis gekocht van 1966.met spouwmuur isolatie en kunstof kozijnen met hr+ glas.nu ervaren wij 's avonds koude voeten.koude tocht over de vloer is er niet ( teminste niet voelbaar) nu heb ik wel 2 inspectie luikjes in de woonkamer zitten.die heb ik weggehaald en pffff wat een kou komt er uit de kruipruimte. kruipruimte mag ik het eignelijk niet noemen want er is is maar 30 cm ruimte tussen zandvloer en houten draagbalk van de woonkamer.meneer nuon kon niks voor ons betekenen kwa isoleren van de vloer of bodem.

enige optie zou dus van boven de de vloer eruit halen. tot zover tezien is alles droog kurkdroog zelfs dus houtrot zal hopelijk uitgesloten zijn.

eerste vraag is : mochten de balken ok zijn,zouden jullie dan tussen de balken isoleren?????

of de bodem uitgraven zodat er toch gespoten kan worden met pur/schuim als de vloer erweer op zit.??

of zouden jullie dit gebruiken????

graag hoor ik van jullie wat jullie zouden doen.

groeten

simon teunissen


Link verwijderd, we beoordelen geen produkten en we geven er ook geen mening over, mod.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Overleggen met een constructeur of er geen ps broodjesvloer in kan.

dat is kwalitatief een veel betere oplossing en niet eens duurder denk ik als je de vloer er toch uithaalt
 

De Bob

  • #3
Zoek eens op "isolatie schelpen"
Kunnen ze onder de vloer spuiten.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als de grondslag het toelaat: een betonvloer op zand.
 

Marcn88

  • #5
Hout eruit beton op zand of broodjes vloer erin icm vloerverwarming
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Bodem uitgraven kan alleen als de fundering dit toelaat. Dus ook die oplossing met een constructeur bespreken.
 

Pigion

  • #7
Twee opmerkingen:
Kijk en voel eerst eens waarom er een koude-gevoel is. Als het een huis uit 1966 is, dan is de verwarming uitgelegd als een 90 -70 C voor aan- en afvoer. Dan kon je de radiatoren klein houden, lekker goedkoop. Benevens dat het rendement van zo'n verwarming in combinatie met moderne condenserende ketels laag is, geeft de hete radiator ook een schoorsteen-effect. De opsteigende warme lucht moet weer aangevuld worden en genereert trek over de vloer. Dit effect is ook vrij sterk bij vloerconvectoren met grotere vermogens. Zet maar eens een kaars of waxinelichtje op de vloer en je ziet hoe letterlijk de wind waait. In dit geval niet door de bomen maar over de vloer. De eigenaar of bewoner kan de situatie wel verbeteren door het bijplaatsen van nog 1 of 2 radiatoren. De grote onder het raam hoeft dan minder te doen, wordt minder warm en het schoorsteen-effect wordt een stuk minder.
Ik heb dit zelf ervaren met een 5 kW reus in een convectorbak. Uiteindelijk opgelost door de convectorbak te elimineren vloerverwarming en een kleine radiator onder het raam.

Ook in uw situatie is vloerverwarming de ideale oplossing. Aangezien er erg weinig ruimte onder de vloer is, wordt het isoleren van de onderzijde van de houten vloer moeilijk. Dan zal de vloer eruit moeten.
Een gestorte vloer "op zand" is dan een mooie oplossing.Voorwaarde is een goed dragende ondergrond en grondwater op min 1 M onder opp. Ook een dkke laag vochtbestendige / niet capilaire isolatie onder de nieuwe kamervloer aanbrengen. Denk aan 15 a 29 cm en ook 10 cm randisolatie rondom de nieuwe kamervloer.
Indien de ondergrond onvoldoende draagkracht heeft of te hoge grondwaterstand, dan is een broodjesvloer een goede oplossing. Heeft eenn iets minder goede isolatie en ook minder massa. Die massa heb je nodig voor optimale effecten van vloerverwarming, nl. buffercapaciteit. Met deze opzet kom je in de ideale situatie van (lucht)-warmtepomp, vloerverwarming in combinatie met PV panelen op het dak. Waarschijnlijk kan je ook nog een leuke subsidie vangen en een goedkope lening van de gemeente. Met en goed geconstrueerde vloerverwarming en lucht-warmtepomp kan je in de zomer ook nog koelen. Een ander voordeel van een zware massieve betonvloer is de temperatuur-stabiliteit en daardoor meer comfort. Zoek maar eens op betonkernactivering.
Alle opties liggen open en je kan drie vliegen in één klap slaan.
Tenslotte:
Lengte registers in 18 mm buis niet langer dan 60 M en gelijke lang binnen 10%. Verdeler nemen zonder taco-setters, heb je niet nodig bij registers van gelijke lengte. Geen pomp op de verdeler, de pomp van de wamtepomp kan de circulatie prima aan bij goede uitlegging van de VVW. Laat je niet in de luren leggen met aandere configuratie van "ouderwets"denkende installateurs. Ik ben door schade en schande wijs geworden en zit nu met een niet optimale VVW voor een warmtepomp. Min handen jeuken, ik wens je veel suc6.
Het is in heel verhaal, maar moest eruit. Frustratie dat ik het zelf 10 jaar geleden niet goed heb aangepakt.
Nog een laatste tip: Als je de duitse taal machtig bent, kijk eens op Hausetechnikforum op de sub-fora vloerverwarming en warmtepompen.
Pigion

bericht aangepast - mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu