Vloer wordt niet warm bij laminaat over tegevloer

PieterF

  • #1
Beste CV specialisten,

In mijn woning (14 jaar oud) ligt een tegelvloer met in de woonkamer vloerverwarming als bij verwarming en in de uitbouw (van 2002) vloerverwarming als hoofdverwarming.
Over deze tegelvloer heb ik een laminaat vloer met 4mm ondervloer (geschikt voor vloerverwarming) gelegd.

Nu heb ik het het probleem dat de vloer helemaal niet warm wordt. De kamer waar de thermostaat hangt is door de radiatoren verwarmd voordat de vloer warm geworden is. In de aanbouw heb ik inmiddel een extra radiator gehangen om de ruimte op temperatuur te krijgen.
De temperatuurmeter van de vloerverwarming geeft wel een kleine 40 graden aan. Het lijkt er dus op dan er onvoldoende tijd is om de vloer te verwarmen.
Ik heb een keer een test gedaan door de radiatoren in de kamer uit te schakelen en zo de vloer te verwarmen. Uiteindelijk was de kou wel van de vloer af.

Wat moet ik doen om dit probleem op te lossen? Ik denk zelf aan:
1. vloerverwarming afsluiten en extra radiatoren hangen (liever niet want de vloer is wel erg koud)
2. Op de een of andere manier de vloerverwarming op een constante temperatuur houden (door bijv. 2 circuits te maken en deze apart aan te sturen)
3. Misschien heeft iemand een andere goede oplossing.
 

Chathanky

  • #2
Je kunt de vloerthermostaat wat verhogen, het laminaat is een dunne minder warmtegeleidende laag waardoor de vloer minder warm wordt.


Belangrijk bij aanleg is dat het laminaat goed contact moet hebben met de ondervloer. Als er ruimtes gaan ontstaan waar lucht tussen zit werkt dat niet mee aan een goede warmtegeleiding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu