Vloer renovatie jaren 30 woning

Jan20

  • #1
Hoi,

Hierbij een vraag op dit moment ben ik bezig met het opknappen van een jaren 30 woning, zitten wij te twijfelen of deze vloer nog bruikbaar is om te renoveren?

Het zijn niet de mooiste planken, maar deze zijn al aanwezig sinds de jaren 30. Graag zou ik willen weten of deze vloer nog bruikbaar zou kunnen zijn en of het mooi kan worden?

Er wordt steenwol tussen gestopt en het is op de 1e verdieping!

Gr,

Jan

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zorgen dat de planken goed vast zitten, een plaatje underlayment van 10 of 12 mm er op en u hebt een prachtige vloer.
De platen verspringend leggen.
 

Emiel1

  • #3
Ik heb ook zo´n vloer. Wilde deze in eerste instantie ook renoveren als `zichtvloer`, maar dat bleek een enorm karwei. Doordat planken vaak enigszins hol staan en er grote kieren aanwezig zijn wordt het nooit echt strak. Nog los van alle reparaties van gebruikssporen cq spijkergaten etc., het schoonmaken,schuurwerk en verfafwerken niet te vergeten. Bovendien slechte geluidsisolatie (loopgeluid etc) richting benedenverdieping.

Dus de grootste kieren gevuld met klein beetje acrylaatkit en daar sisaltouw in gedrukt. De grootste gaten gevuld met 2componenten houtreparatie, krakende planken vastgezet etc.

Groene vloerplaten eroverheen en daarna tapijt gelegd.

Maar afwerken met plaatwerk (zoals elders hier aangegeven) kan natuurlijk ook. Dan is voorbereiding ook minder kritisch. Maar vloer komt dan wel 12 mm hoger te liggen en dan komt de vloerafwerking ( tapijt,laminaat) er nog bij.

NB laat platen wel eerst acclimatiseren in de ruimte alvorens vast te zetten.

Emiel
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als er een h.o.h. afstand van 60 cm of minder kan een 18 mm underlayment plaat rechtstreeks op de balken ook uitkomst bieden, de planken moeten er dan af.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu