Vloer over gietvloer met vloerverwarming?

Paulus65

 • #1
Een paar jaar geleden een huis gekocht dat voorzien is van een betonlook gietvloer met vloerverwarming. Omdat betonlook niet onze smaak is hebben we daar PVC clicklaminaat overheen gelegd met een warmtegeleidende onderlaag. De keuze voor een klikvloer ipv een gelijmde vloer was omdat niemand op de vloer durfde te lijmen. De PVC vloer valt echter zwaar tegen. Dat komt omdat we gekozen hebben voor plaklatjes als rand afwerking. Die laten constant los door het werken van de vloer en zijn ook niet vochtbestendig omdat die plaklatjes eigenlijk voor gewoon laminaat zijn. PVC plakplatten bestaan blijkbaar niet. Eigenlijk hadden de (muur)plinten eraf gemoeten maar dat was zonde van de muren en van de mooie plinten. Enfin, het is dus lelijk geworden en we willen wat anders. De vraag is wat? Kunnen we bijvoorbeeld een heel hoge kwaliteit vinyl leggen die volledig gelijmd is zodat we gewoon tot aan de plint kunnen leggen zonder rekening te houden met het werken van de vloerbedekking. Kan de lijm tegen de warmte? Gaat het goed met de gietvloer.

Marmoleum is mogelijk ook een optie of misschien toch maar tegels? Nadeel daarvan is het lastig schoon houden van de voegen in de keuken (die onderdeel is van de woonkamer). Advies is zeer welkom.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Plakplinten zijn er ook in verschillende kwaliteiten, ook die wel goed plakken.
  Nieuwe plakplinten aanbrengen als de vloer en de kamer goed op temperatuur is op en de uitzetting van het materiaal maximaal is, de plinten blijven wel zitten, vooraf ontvetten met st marc.
  Er zijn ook plakplinten voor pvc, google op "plakplinten pvc".
   

  Paulus65

  • #3
  Net even gegoogled en inderdaad, ze bestaan wel. Dat geeft nog een kans om de PVC klikvloer te behouden. Bedankt voor de tip.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Als het niet werkt, kun je het click pvc ook vervangen door dryback pvc stroken. Die worden verlijmd aan de ondergrond. In combinatie met vloerverwarming blijft dat toch de meest optimale oplossing.

  Vereist is wel dat de ondervloer absoluut vlak is, anders moet je eerst egaliseren. Maar dat geldt ook voor vinyl, linoleum etc.
   

  Paulus65

  • #5
  Dat is eigenlijk wat ik het eerst wilde maar toen ik daar een paar jaar geleden voor aan het rondvragen was durfde niemand rechtstreeks op een PU gietvloer te lijmen. Sommigen kwamen zelfs al met het voorstel om hem er uit te halen. Dure grap met de vloerverwarming. Andere hadden het idee dat er eerst geegaliseerd moest worden. De gietvloer is superstrak. Vandaar de keuze destijds om voor klik te gaan maar het grote nadeel over het hoofd gezien van de werknaad rondom.
   

  Ronny

  Specialist Verwarming
  • #6
  Ik zou er zelf een nieuwe gietvloer overheen laten leggen, dat is volgens mij heel goed mogelijk.
  Niet goedkoop misschien maar Marmoleum of een goed merk PVC vloer zal ook niet goedkoop zijn.
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #7
  Kijk, of je nu pvc gaat verlijmen of een nieuwe laag egaline aanbrengt, in beide gevallen moet je zeker weten dat de hechting goed is.

  Een gerenommeerde lijmfabrikant kan prima aangeven welke lijm je kunt gebruiken om pvc te verlijmen op de PU gietvloer. Al dan niet in combinatie met een primer en/of opschuren van de PU gietvloer.

  Het vereist dus wel wat uitzoekwerk en kennis. Verder is het niet recht toe recht aan. Dat is de reden waarom sommige stoffeerders er niet aan beginnen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu