Vloer isoleren - geen luik naar de kruipruimte

Mon_vdw

  • #1
Beste mede klussers.

Onlangs heb ik de sleutel gekregen van mijn kluswoning, graag zou ik daarin vloerverwarming laten leggen en ook de vloer isoleren. Ik heb de huidige vloerbedekking er al uitgehaald maar zie geen luik naar de kruipruimte. Weten jullie aan de hand van de bouwtekeningen of er een vrije ruimte onder het huis zal zitten? En eventueel een andere manier om de vloer te isoleren. De vloer is volgens de bouwtekening gemaakt van vloerelementen, volgens mij kan ik deze er dus niet zomaar uithalen en een nieuwe geïsoleerde vloer storten. De vloerelementen maakt volgens mij deel uit van de constructie als ik het goed heb? Kunnen jullie eens mee denken wat voor mij de beste optie zou kunnen zijn?
Wat als ik geen isolatie neem, is dat een optie in samenwerking met vloerverwarming of ben ik dan de aarde aan het opwarmen?

Alvast bedankt :lol:

1646657015783.png

1646657053778.png

1646657090310.png
 

Vistuig

  • #2
Als ik de tekeningen goed lees is het een twee-onder-een kapper met garages ertussen. Wat is het bouwjaar? Heb je al eens bij buren gevraagd? Ik denk dat er geen luik zit, dit zou je er natuurlijk in kunnen laten maken als dat technisch mogelijk is. Maar zo te zien woning niet onderheid? En staat hij in het zand? Woonplaats? Ander specialist uitnodigen en die laten kijken.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Waar de watermeter staat zou misschien een hint kunnen zijn. Boven de vloer is de noodzaak van een kruipluik stukken minder.
 

Mon_vdw

  • #4
Het is inderdaad een twee-onder-een kapper. Het bouwjaar is 1975. De buren hebben ook geen kruipruimte luik. De woonplaats is Hulst. De watermeter zit naast de trap, niet in een put maar op gelijke hoogte met de vloer. Zou er wel een loze ruimte zitten onder de vloer of denken jullie dat er zand onder ligt?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Niet deskundig genoeg. Gezien de techniek is het eenvoudiger om alle voorziening in een uitgegraven grond aan te brengen. Je kan alles netjes op afschot hangen, nutsvoorzieningen enz. enz. aanbrengen.
Graaf een gat voor een gevel misschien kan je onder de fundering door.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Zo op de tekening te zien, zou er een kruipruimte onder zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu