Vloer egaliseren voor Laminaat

Jessejames008

 • #1
Hallo,
Ik woon in een oud huis met een houten planken vloer ipv beton. Nu wil ik daar dus laminaat op leggen, maar de vloer is erg oneffen. Er zitten echt golven in van minimaal 0,5 cm. Echt grote afwijkingen die je makkelijk met het blote oog ziet. De oude onder vloer (bestaande uit gips, zijl en van die platen) heb ik er net uitgehaald. Iemand hoe ik deze vloer netjes vlak krijg voor laminaat?

Mvg,
Jesse
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #2
  Ik woon in een soortgelijke woning en had hier hetzelfde probleem.
  Ik heb het opgelost door in de kruipruimte en boven de vloer ruimte boven en onder de balken te maken waar de vloerplanken op zijn vastgemaakt.

  Vervolgens heb ik met een autokrik in de kruipruimte alle balken precies op hoogte gebracht totdat alle golven uit de vloer waren en deze ook niet meer 3 cm op 7,5m af liep.
  De balken weer goed vastgezet (eerst met metalen spieën) en verder opgevuld met cement zodat alles weer goed vast zat.
  Nu bijna 20 jaar later nog steeds een mooi vlakke vloer.

  suc6

  Gerrit
   

  Jessejames008

  • #3
  Goed idee! En klinkt als een mooie uitvoering! Maar op de eerste verdieping niet zo goed toepasbaar helaas
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #4
  Tja dat had je er niet bij gezegd.

  Op de 1e etage ligt het natuurlijk anders, het kan wel maar dan heb je meteen ook je plafond op de begane grond geruineerd.

  Op de verdieping zul je dus moeten gaan uitvlakken, kijken waar de verschillen zitten en afhankelijk van wat mogelijk is deze wegschuren of opvullen.
  Mijn voorkeur ligt bij wegschuren, maar dat is vaak wel veel meer werk, daarna er weer platen overheen leggen (je vloer zal met 0,5 cm verschil zeker op sommige plekken vrij dun worden) en dan je vloer weer opnieuw opbouwen.

  suc6

  Gerrit
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu