Vloer eerste verdieping

Mafkikker

  • #1
We hebben een houten vloer op de eerste verdieping. We willen deze in z'n geheel met laminaat leggen. De houten planken liggen los dus wil deze eerst vastschroeven en daarna bedekken met platen hout en geluidswerend materiaal voordat ik laminaat leg.
Welk soort houtplaten (niet te dik) kan ik hiervoor gebruiken ?
Welke geluidswerende ondervloer raden jullie aan ?

In één kamer ligt een kunststof grindvloer. Deze ligt op de houten vloer. Hoe kan ik deze verwijderen zonder dat ik de houten vloer beschadig ?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een begin maken en dan voorzichtig met een schep de grindvloer verwijderen.

ondervloer kan een underlayment
 

Mafkikker

  • #3
Wat is een underlayment?
En welke type houten platen kan ik gebruiken ?
 

Mafkikker

  • #5
Kan OSB ook ? Is dat ook geluidsisolerend .
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
OSB kan ook. Een houten plaat zoals underlayment of OSB is echter niet geluidswerend. Dan kan je beter denken aan fermacell of vergelijkbaar. Of een betere ondervloer onder laminaat. Is geluidsisolatie de reden van de extra houten plaat?

Denk eraan dat je een houten plaat op de balken vastschroeft. Dus voldoende lange schroeven gebruiken (met gladde schacht).
 

Mafkikker

  • #7
Ja houten vloer is voor geluidsisolatie én egaliseren vloer.
Heb inmiddels 1200 schroeven in de planken geschroefd en gekraak is al een stuk minder. Hoop naast geluidsisolatie ook het kraken weg te nemen door het vastschroeven van platen op de houten planken op de vloer.

Welke ondervloer adviseert u ? Dacht zelf aan link verwijderd - mod
Deze wil ik alleen plaatsen als ik geen houten platen plaats. Als ik de houten platen plaats, wil ik ondervloer isolatie op rol leggen. Anders komt mijn vloer te veel omhoog.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Dan is een houten plaat erover zinvol. Ik heb zelf ook underlayment gebruikt, en deze met lijmkit en schroeven vastgezet.

Bij ondervloeren staat vermeld hoeveel ze dempen. We doen hier niet aan productbeoordelingen.
 

Esther9060

  • #9
Aankomende kerst willen we gaan verbouwen en moeten we ook de vloer vervangen. Ik zag dat fermacell gebruikt kan worden voor geluidswerend? Wat zorgt er dan voor dat het geluidswerend is? Zelf had ik al wel gekeken op ............ maar ik kwam er toch nog niet helemaal uit. Misschien dat iemand mij hier kan helpen wat voor materiaal ik het beste kan gebruiken qua geluidswering?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Commerciële link naar niet terzake doende website verwijderd.
Je bent toch niet aan het spammen he?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu