Vloer berging maken

haagklusser

  • #1
Beste medeklusser, Voor mijn berging wil ik ook een ondervloer aanbrengen. Een aannemer heeft al een renovatievloer gemaakt. Met hetzelfde materiaal wil ik de berging ook gereedmaken. Specifiek wil ik met een oplegger werken en twee hoeklijnen aan de zijkant in combinatie met stale vloerbalken (zie tekening). Echter verbruik ik onnodig veel materiaal door hier een vloer te maken.

Heeft een van jullie wellicht een advies om naar een andere manier of ander materiaal te kijken.

berging.png 20230713_173029.jpg 20230713_174259.jpg 20230713_174424.jpg 20230713_175828.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe ga je die ruimte gebruiken?
Gaat de gasmeter daar nog weg, want vaak (zware) dingen daar langs lijkt me geen goed idee.

Komt er een kruipruimte onder waar je wat mee kan of ooit misschien nodig hebt?
Nee: vullen met drukvast eps en beton erop.
Ja: eps of pir op pootjes als bekisting en isolatie tegelijk, wapening de muren in en beton. Je hoeft maar 60cm te overbruggen.
 
  • Like
Waarderingen: haagklusser

haagklusser

  • #3
@Jackd, De gasmeter blijft voorlopig zitten, en voorlopig wordt de vloer gebruikt als opbergplek. Wel moet de kruipruimte ooit te bereiken zijn, ook omdat er de riolering hier wordt afgevoerd, maar jouw tweede optie klinkt als een heel mooi idee dat ik wil overnemen.

Ik gebruik dan EPS op pootjes als bekisting en wapening in de muren met beton. Hoe kan ik de pootjes het best maken? Ik kan geen voorbeeld vinden. Kan ik dit met isolatie gewoon vullen tot de laatste 9 cm (daarna 4cm beton met wapening, 5cm zandcement) ? Hoe ver moet deze wapening de muur in? Mijn voorkeur is om losse betonijzers in de muur te boren (+/- om te 30 cm) in combinatie met een staalmat, zie voorbeeld tekening.

berging v2.png
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu