Vliesbehang nogmaals lijmen

Blinkie

  • #1
Afgelopen woensdag hebben we 2 kamers behangen met vliesbehang, na mijn weten niet te zuinig met de lijm geweest, maar volgens derden had ik toch echt wel 2 emmers vol op moeten hebben, ik heb er slechts 1,25 gebruikt. nu gaven ze me een tip om over het behang heen weer lijm te doen, dat het nog beter gaat hechten, ik heb hier zelf niet zoveel verstand van, dus is het verstandig om over een netjes behangen vliesbehang nog een keer te lijmen, zodat het nog beter vast komt te zitten ?

Zo ja moet ik dan de lijm ook gaan verdunnen (op emmer staat max 20% verdunnen) <- wat ik niet gedaan heb tijdens het behangen.

Ik hoor het graag
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
De beste stuurlui ( Derden ) staan meestal aan wal. Zit het nu los? Zo niet dan kunt u gewoon beginnen met afwerken ( sauzen). Regel is dat u met uw vinger in de lijm kunt schrijven zonder dat deze uitloopt of druipt. Te veel lijm heeft geen zin en veroorzaakt blazen en vlekken.

Vlies- en ook glasvezelwandbekleding moet er direct na het aanbrengen strak en glad opzitten. Zo niet, ( bobbels en vouwen ) dan is het niet goed aangebracht.

Als de ondergrond weinig inzuigend is heeft u ook geen vette lagen lijm nodig.

Dat nogmaals lijmen had u ( en alleen als u onbehandeld / ongepigmenteerd vlies hebt gebruikt ) direct na het aanbrengen moeten doen. Dat heeft nu geen enkele zin.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu