Vinyl over laminaat leggen

Casper11

  • #1
Ik heb sinds kort een huis gekocht waar op de eerste verdieping in de hal en op 1 slaapkamer blauw kliklaminaat ligt. Uit mijn vorige woning heb ik nog een groot stuk kwalitatief goed vinyl meegenomen wat ik graag over het laminaat heen wil leggen.

Na enig zoekwerk kwam ik op dit forum een vergelijkbare vraag tegen alleen mistte ik daar nog wat informatie. Vandaar dit nieuwe onderwerp.

Bij navraag in carpetright winkel of er een ondervloer tussen het laminaat en het vinyl moest komen antwoordde de medewerker dat dat niet zo slim was. Daarnaast gaf deze man aan dat het laminaat moest kunnen ademen en zou kunnen krom trekken als er vinyl rechtstreeks op zou komen te liggen. Weet iemand of dit klopt en of er eventueel andere mogelijkheden zijn?
Het liefst laat ik het laminaat gewoon liggen omdat ik niet weet wat voor vloer er onderuit gaat komen. Daarnaast is de drempel van de deur hoog genoeg om er nog een stuk vinyl bovenop te leggen. Ik hoop dat iemand me kan helpen op dit onderwerp. ;)
 

Bartdegrave

  • #2
Hallo,

Het is mogelijk om de vinyl er over heen te leggen.
Op deze manier heb je een perfecte gladde ondervloer.
Dat de laminaat moet ademen is een beetje onzin.
omdat het om een verdieping gaat hoef je voor opkomend vocht niet bang te zijn.

Succes.
 

Casper11

  • #3
Hey Bart,

Bedankt voor je reactie. Het leek me zelf ook al een beetje vreemd maar het is altijd fijn om bevestiging te krijgen. :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu