Vieze vlekken op Hardhouten Angelim Vermelho palen

Handige_Harry

 • #1
Een paar dagen geleden een stapel hardhouten Angelim Vermelho schuttingpalen gekocht. De palen zijn onbehandeld, maar er zitten wel hier en daar zwarte vegen op en rare patronen die nog het meest lijken op vochtvlekken in het hout. Het hout stond opgeslagen in een loods maar als ik het zo zie is het denk ik toch nat geworden.

Heeft iemand vaker dit soort vlekken gezien op (hard)hout en is het te reinigen? Ik was niet van plan ze te schilderen.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  Dit hout zal waarschijnlijk niet op latten gelegen hebben bij het drogen.
  Dit hout wordt vaak zonder behandelen buiten geplaatst.
  De vlekken zullen na het plaatsen buiten gelijdelijk aan weg trekken of gelijk van kleur worden met de rest van het hout.
   

  Swblom

  • #3
  Als het echt angelim vermelho is zul je nog lange tijd van dit fenomeen kunnen genieten.
  Deze houtsoort blijft namelijk iedere keer dat het nat wordt weer wat inhoudsstoffen verliezen. Uiteindelijk wordt het wel grijs, maar in mijn ervaring kan daar wel 5 tot 10 jaar overheen gaan.

  Iets anders is dat dit hout versgezaagd en als het vochtig is ontzettend kan stinken. (geur lijkt een beetje op kots...). Die geur gaat er na een aantal jaren langzaam uit.

  Al met al, het is een houtsoort die voor zwaar buitentimmerwerk (walbeschoeing, kadewerken constructies) goed onbehandeld te gebruiken is vanwege stevigheid en duurzaamheid.
  Hij wordt bijvoorbeeld afgeraden voor bankjes e.d. omdat je er nog jaren vlekken van in je kleren kunt krijgen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu