Vide bevestigen aan zachte wand

Wilco1981

  • #1
Hallo forumleden,

Ik heb een vraag en hoop dat jullie kunnen helpen. Google bood geen uitkomst.

In een van onze slaapkamers wil ik één vide maken. Overspanning is 210cm. Wand aan aan zijde is beton. Aan de andere kant zit een niet dragende wand (gasbeton?). Er komt wit gruis uit als ik er in pur. Er moet 1 persoon op kunnen + matras e.d. dus zeg ruim geschat 150kg. Daarbij komt dus het gewicht van de constructie.
Vraag is of dit kan. En wat is de dikte van de balken die ik moet gebruiken? Ik las over alligator pluggen, die ogen geschikt.
Wie heeft tips, ik hhoor het erg graag.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Volgens Wikipedia: Een vide in een gebouw is een open ruimte die over twee of meer verdiepingen doorgaat. Een vide ontstaat als een deel van een verdiepingsvloer wordt weggelaten waardoor uitzicht op een lagere verdieping ontstaat.

Wat wil je maken, geen gat in de vloer als ik het goed begrijp.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Volgens mij moet dit een soort vliering worden. De alligatorpluggen kunnen in zowel beton als in kalkzandsteen en gasbeton. Alleen moet het wandje van gasbeton wel dik genoeg zijn. Als balkmaat kies je voor 44x94 geschaafd vuren. Je belasting van 150 kg is laag ingeschat. Ga er vanuit dat er ook 2 personen in een 1-persoonsbed moeten kunnen liggen....
 

Wilco1981

  • #4
Bedankt voor de reacties!! Laten we het dan inderdaad een vliering noemen. De niet dragende wand is zo'n 10cm dik. Is dat voldoende?
Moeten de balken voor de overspanninf met raveeldragers bevestigd worden? Of kan ik een framw maken en die direct aan de muur bevestigen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu