Verzinkte palen 100x100 mm vastzetten met snelbeton

Brojan

  • #1
Hallo,

Omdat mijn gevel niet sterk genoeg is wil ik de zonwering bevestigen aan twee stalen verzinkte palen (100x100 mm). Ik heb hiervoor gaten uitgegraven van 30x30 cm, 90 cm diep.

Is het nodig deze gaten helemaal vol te storten met snel beton, of zou ik ook bv onderop 1/3 snelbeton, dan 1/3 grond en dan weer 1/3 snelbeton kunnen gebruiken?

Voordeel hiervan zou zijn, minder snelbeton nodig, deel uitgegraven grond hergebruiken en eventueel later makkelijker verwijderen?

Voor de duidelijkheid; ik heb nog geen enkele ervaring met het gebruiken van (snel)beton. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?

Alvast bedankt,
Rob
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is o..a afhankelijk van de grondsoort. Als de bovenste 30cm niet stevig is, dan gaat de paal scheef staan als je een zonwering er aan één kant aanhangt.

Wat komt er precies aan te hangen? Zal redelijk wat zijn als de gevel het niet aankan.
Als je slappe grond hebt dan heb je mogelijk een schoor (schuine steunbalk) nodig, dat kan mogelijk wel ondergronds.
 

Brojan

  • #3
Het is een zogenaamde Oostenrijkse woning. Een geheel houten huis uit 1948.
De zonwering is een aluminium knikarm systeem van 5 meter breed en een uitval van ruim 3 meter. Er zit ook 10 cm resol isolatie achter de gevelbekleding. Vandaar dat ik geen vertrouwen heb in bevestiging aan de gevel.

De grond is hier wel redelijk stevig (löss ;-) en ik dacht dat 90 cm diepte en onder én boven 30 cm beton misschien genoeg stevigheid zou geven.
 

Sander 1972

  • #4
Als die woning van hout is, kun je dan niet beter een zonwering van douglas of alpenhout maken. Past er toch veel beter bij
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu