Verwarmingsbuizen opzoeken

JohanW2300

  • #1
In onze nieuwe woning gaan we vloerverwarming aanleggen. De aanvoer- en retourleidingen liggen onder de vloer, weggewerkt in een dikke laag vloerisolatie (+ 20cm), dus niet zichtbaar.

Ten behoeve van de verdeler van de vloerverwarming moet ik nu een aanvoer- en retourleiding verleggen naar de plaats waar de verdeler komt. Dat is onder de trap in de gang, waar geen vloerverwarming wordt gelegd.

Het bedrijf dat de vloerverwarming gaat leggen gaat deze klus niet doen. Daar moet ik dus zelf iemand voor vinden...
Wie heeft een tip hoe ik vanuit de kruipruimte in de isolatielaag een aanvoer- en retourleiding kan vinden?? En hoe weet ik of het een aanvoer- of retourleiding is??

Ik heb al gekeken naar een kabel- en leidingendetector die normaal voor leidingen in wanden worden gebruikt, maar die gaan niet diep genoeg. Hele dure gaan tot 15 cm en dat is te ondiep. Met een metaaldetector, zo'n ding met "schotel" onderaan een steel kan ik niet aan de gang i.v.m. hoogte in de kruipruimte. Een infrarood-detector geeft volgens mij niet een precieze locatie van de leidingen. Ik voel er namelijk niet veel voor om heel veel vloerisolatie weg te moeten halen op zoek naar de leidingen.

Dus..... iemand een goede tip??
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Heb je nu de betonnen vloer in het zicht en zitten de leidingen ergens op aangesloten zodat er circulatie is?

Zo ja dan kan je de vloer nat nevelen en de cv aanzetten en dan kan je zien waar de vloer het eerst droogt.

Tenzij de leidingen ver van de vloer afligt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Lekdetectie bedrijven kunnen dit meestal wel.
 

Elco-os

  • #4
Liggen de buizen daadwerkelijk onder de betonvloer? Vaak zitten ze in de dekvloer verwerkt, in dat geval kun je ze makkelijker terugzoeken.

Waar komen de leidingen vandaan? Anders zou je er voor kunnen kiezen om de oude gewoon af te koppelen en nieuwe te trekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu