Vervuiling warmtewisselaar Aqualtis Hotpoint Ariston wasdrog

Pruts0r

  • #1



De warmtewisselaar zit achter een filter. Dit wordt volgens voorschrift wekelijks gereinigd. Het andere filter wordt na elke droogbeurt gereinigd.

Ondanks dit is de warmtewisselaar al na een half jaar sterk vervuild. Omdat het stof vochtig is gaat het plakken en krijg je het niet weg met een stofzuiger.

Enig idee hoe dit op te lossen / te voorkomen? :idea:
 

Humptydumpty

  • #2
Ik heb dus een Hotpoint Ariston TCD 851 AX (ook een warmtepomp droger en ook zo'n wisselaar).
Ik heb ook voor elke wasbeurt de beide filters schoongemaakt maar hebben nu hetzelfde probleem. Ik had al wat gelezen op een duits-forum dus daarom elke keer voor het drogen schoon gemaakt.

Met een stofzuiger, borsteltje, doekje, enz krijg ik het niet schoon en de was blijft nu vochtig.

Een oplossing om dit te voorkomen heb ik wel gevonden op wederom een duits forum. Weet niet of ik de link mag plaatsen maar zoek eens op Feinfilter en Hotpoint Ariston TCD 851 AX (eerste van boven) en in de recensie weer zoeken op feinfilter.

De oplossing is om een opmaat geknipt pollenhorgaas tussen de machine en het laatste filter klemmen en deze om de 5 keer te vervangen. In de review staat waar hij dat gaas zeer goedkoop koopt.

Iemand nog een idee hoe je de warmtewisselaar schoon krijgt?
Elk advies is welkom!
 

Pruts0r

  • #3
Ik heb nog geen oplossing hiervoor, maar bij mij is het nog niet zo erg. Het is sowieso een ontwerpfout, eigenlijk moet het onder garantie vallen!

Wat ik me voor kan stellen als laatste redmiddel is:

- gebruik een hogedrukspuit
- daarna goed naar één kant (voorkant) laten uitlekken
- doorblazen met een föhn

Succes!
 

Co de Witgoedman

  • #4
Beter niet onverantwoord en ondeskundig met de hogedruk spuit erin.
Er zitten vochtgevoelige onderdelen in de buurt.
Laat het systeem vakkundig door de fabrieksmonteur reinigen.
Is niet de goedkoopste oplossing, wel de beste en veiligste.
 

Humptydumpty

  • #5
Ik heb er een fabrieksmonteur naar laten kijken. Het was de afwatering van het condenswater welke verstopt was. (een dikke prop pluisjes)
Voor de liefhebbers: Dat zit dus achter de warmtewisselaar, achterkant er af schroeven en je kan er vrij eenvoudig bij.

Ik heb hem tevens gevraagd over de vervuiling tussen de warmtewisselaar. "Tja, kan je weinig aan doen.", was zijn reactie. Of hij wist geen oplossing of hij wil deze niet vertellen.

Om extra vervuiling tussen de platen te voorkomen gebruik ik nu pantykousen, koop gewoon de goedkoopste bij een discounter. Deze trek ik over beide filters en maak deze elke keer schoon. Met een stofzuiger gaat dat het eenvoudigst.

Om het stof tussen de platen te verwijderen denk ik aan een reageerbuis borsteltje. Die heb je in alle maten en die past er zeker tussen. Nu nog kijken waar ik die enigszins goedkoop kan krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu