Verven van hout waar voorheen fineer op zat

Bart741976

  • #1
Hoi iedereen,

Ik zit met een probleem. Ik heb een set speakers met een beukenfineer als afwerking (ik vermoed GEEN echte houtfineer maar een soort kunststof). Daar wij net zijn verhuisd en het interieur verranderd is, passen deze speakers niet meer bij de rest.

Nu wil ik de speakers zelf gaan lakken/verven met een zwarte hoogglans of piano lak. Ik kan het fineer er met een strijkijzer volledig afhalen en dan is er alleen nog plaatmateriaal (hout).

Kan ik dit gewoon goed opschuren, 2 laagjes grondverf, en dan een aantal lagen lak er op doen. Of blijven er nog lijmresten van het fineer achter in het hout die een negatieve invloed hebben op het eindresultaat of op lange termijn parten gaan spelen?

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Ik weet niet hoe 't er nu uitziet maar je kunt met een geschikte primer al over de fineer heen (na ontvetten + licht schuren). Als daardoor een goede basislaag is ontstaan kan je verder lakken/afwerken whatever you want. Scheelt je 't verwijderen van de toplaag.
 

H@ns

  • #3
Afsteken, zo glad mogelijk maken, gronden, plamuren, plamuren, plamuren, schuren gronden aflakken.
Alles moet echt superstrak zijn anders krijg je een maanlandschap in je hoogglans verf.

Nog mooier is; rondom beplakken met 3mm mdf en dan gronden en aflakken. Wordt het geluid ook nog mooier van :P
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Indien u hoogglans zwart wilt gebruiken, werk dan in een absoluut stofvrije omgeving: in hoogglanszwart zie je niet alleen jezelf maar ook elk, en dan bedoel ik ook elk stofje.

Het verwerken van pianolak is tijdrovend. Pianolak dient u in meerdere lagen, die steeds voor het opbrengen van een nieuwe laag weer geslepen dient te worden, op te brengen. Schuren van pianolak is uit den boze.
Slijpen met watervast papier en water is hier het devies.

Leuk om te weten: dit soort lakken w.o. ook bv Japanlak werden dikwijls in tientallen superdunne laagjes opgebracht eerdat het uiteindelijke resultaat daar was.. Ik zou een spuitbus zwarte hoogglans nemen om de toplaag van de speakerboxen te behandelen... scheelt zweet en tranen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu