Vervangen Velux dakraam

Uzuri

 • #1
Ik wil een oud Velux GGL8 dakraam vervangen door een nieuwe variant. Bij voorkeur wil ik de oude er af halen zonder de binnenafwerking te hoeven verwijderen. Volgens Velux kan dit normaal gesproken, maar ze hebben het dan over het toepassen van een renovatiegootstuk. Als ik naar het filmpje op de Velux site kijk zie ik de toegevoegde waarde eigenlijk niet van dit gootstuk.

Heeft er iemand ervaring met het 1-op-1 vervangen van Velux ramen en welk gootstuk moet ik gebruiken? De standaard uitvoering of biedt het renovatiegootstuk voordelen bij het overzetten naast een verbeterde isolatiewaarde?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • MaartenBee

  • #2
  Ik weet niet of u wat heeft aan het volgende. Wij hebben onlangs 4 velux ramen opgeknapt, type GGL2. Ze waren waarschijnlijk 30 jaar oud, maar zeker niet af. Alle ramen waren lek, in plaats van deze bij velux te halen hebben we deze maat gewoon besteld bij een goedkope glasboer, het inbouwen was weinig werk (ik kan details geven als u interesse heeft). Als het glas er uit is kan je ook al het houtwerk opknappen, schuren en verven. Het enige vervelende zijn de (aluminium?) schroeven die afbreken. Deze hebben we vervangen door RVS (bakje met verschillende maten van aldi). Houd goed bij welke schroef waar hoort (vooral niet te lange nemen voor de scharnieren aan het raam, voor je het weet draai je een schroef tegen het glas :oops:).
  Het nadeel was wel dat de dikte van het glas hooguit 4mm-8mm-4mm* (16mm totaal dus) kon zijn, dus 8mm spouw. Dan kom je uit op HR glas (dus geen HR++). Wij vonden dat geen probleem omdat we boven toch weinig stoken. De gootstukken waren allemaal nog goed, afgezien van een gaatje hier en daar in het lood, zolang dat niet op een plek is waar geen pan onder zit kan dat ook geen kwaad.
  De ramen zien er nu weer als nieuw uit, van binnen en van buiten, voor zo'n 30 euro per raam (maar wel veel werk).
   

  Uzuri

  • #3
  Dank voor de reactie, maar ik wil het geheel vervangen (zonder de binnenafwerking te verwijderen). Dus raam en kozijn er af en volledig nieuw er op.
   

  Carina

  • #4
  Wij hebben onlangs onze GGL8 ramen laten vervangen (inclusief het houtwerk).
  Volgens de aannemer heeft Velux in april dit jaar de maten van het raam iets gewijzigd, waardoor we ook nieuwe zonwering moesten aanschaffen. Ik denk dat het dus ook niet kan om dan alleen het raam te vervangen en het houtwerk er om te laten zoals het is.
  Waarschijnlijk zal het niet meer passen.

  Wellicht dat een mail aan Velux meer zekerheid geeft?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu