Vervangen snaar / riem Zanussi droger TCS 674 E / 9167155090

Thebe

  • #1
Ik heb de snaar van mijn Condenswasdroger vervangen, met behulp van een filmpje, en opmerkingen hier op het forum van eerdere vragen hierover. Ik heb het precies zo gedaan als op die eerdere vragen werd aangegeven. Toch staat de riem /snaar niet op spanning. Ik begrijp niet waarom niet. Ik kan de motor niet meer naar rechts duwen want dan krijgt ie spanning van de veer links onder. Er zit wel speling in de beweging van de motor als ik hem loslaat. Je kunt hem dus zowel naar links als rechts duwen zonder kracht. Het enige wat hielp was de veer verplaatsen van de linker- naar rechterkant van de motor en hem daar vast te zetten, waardoor de motor op spanning komt te staan, maar dan verander ik de oorspronkelijke situatie en dan lijkt me toch niet de bedoeling. Bijgevoegd een tekening van de situatie. Wat doe ik fout?

Dank alvast voor het reageren!

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De spanrol moet aan de andere kant van de poelie zitten.
 

Thebe

  • #3
Bedankt voor je reactie Jan! Maar begrijpen doe ik het niet. Het spreekt eerdere reacties hierover tegen namelijk. Zie screenshot van de thread waar ik het vandaan gehaald heb. Dat ging over dezelfde droger. En dat is precies hoe mijn droger er nu uit ziet.

 

Rini54

  • #4
de laatste tekening klopt niet . als je vanaf de achterkant tegen de trommel aankijkt . gaat de snaar eerst rechts over de spanrol en dan over dd aandrijfas . je moet wel veel kracht zetten om de motor om te duwen . maar het lukt wel . ik heb het net een uur geleden gddaan . succes
 

Rini54

  • #5
20211202_171933.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu