Verticale zonwering, opentrek touwtje is er uit geschoten

Gijs1

  • #1
Hallo

Ik heb verticale zonwering van Luxaflex. Vanmorgen bij het opentrekken schoot het touwtje voor opentrekken uit het gaatje. Ik denk dat een knoopje is losgeschoten.
Ik kan de lamellen wel weer dichttrekken, maar moet het touwtje voor opentrekken er weer in zien te krijgen. Ik neem aan dat het door het kleine gaatje moet, maar dan ? En waar moet het aan worden vastgebonden ?
Iemand een idee hoe dat op te lossen ? Moet het hele railsysteem er af ?
groet
Gijs
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Doorgaans zit het koordje vastgemaakt aan een borging bij de 1e uitgaande lamel.
 

Gijs1

  • #3
Waldy,
het is me gelukt het koordje door het begin heen te krijgen mb een dun staaldraadje en vervolgens heb ik deze door alle runners geregen. Bij de eerste uitgaande lamel zit hij inderdaad vastgemaakt, dwz hij komt van onder af door het blokje (dus vanaf de metalen kap) gaat door een gaatje en vervolgens wordt er een knoopje in gelegd waardoor het niet terug kan schieten.
Alleen is het me niet gelukt om aan de onderkant van het blokje te komen. Waarschijnlijk moet ik daarvoor de plastic eindkap verwijderen maar die zit vast waarschijnlijk aan de draaistang. Ik ben bang als ik grof geweld gebruik ik alleen nog stukjes plastic in mijn hand heb. Heb het koordje nu geknoopt aan het andere koordje dat de lamellen dichttrekt en van het eindkatrolletje af komt. Probleem opgelost !
bedankt voor het advies
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu