Verstopte centraaldroos

Tozz

  • #1
Ik ben bezig een aantal opbouwstopcontacten te verlagen en inbouw te maken. Gaat allemaal prima tot de laatste kamer. Mijn centraaldoos zit daar verstopt met cement (of iets dergelijks) en het lijkt zelfs in de leidingen te zitten tot een centimeter of 10.

De bestaande draden heb ik gepoogd eruit te trekken in de hoop dat het cement los zou komen, maar helaas. Draden zijn eruit maar nog steeds vol cement. Ik weet niet zo goed wat de volgende stap is om dit te herstellen. Het gaat namelijk om alle bestaande leidingen in de centraaldoos (4 stuks totaal).

Moet ik:
- De hele centraaldoos er maar uit slopen en een deel van het plafond net zo ver tot ik weer 'open' leidingen tegen kom? Is dit een beetje gemakkelijk te herstellen met wit/rood/goudband? Zou dit me plafond constructie ernstig verzwakken?

- Het betreft een kamer op de 1e verdieping met de zolder erboven. In theorie zou ik dus ook de bestaande pijpen door de vloer heen kunnen boren en dan maar over de zolder vloer de nieuwe leidingen trekken.

Wat raden jullie me aan?

Beetje off-topic: Dit is duidelijk een constructie/afbouw fout. Is dit te verhalen op de verkopende partij (huis net gekocht)? Een centraaldoos in de woonkamer had hetzelfde euvel, maar die heb ik met een boor open kunnen krijgen. Deze lijkt er aanzienlijk erger aan toe te zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Wij doen geen uitspraken over juridische vragen dus je zal zelf moeten uitzoeken of dit gebrek verborgen was.

Wat voor vloer ligt er op de zolder, is dit beton of cement?
Als je geluk hebt heb je een centraaldoos met boven uitvoeren, dan liggen de leidingen vrij dicht onder de dekvloer.

anders zal je dus idd ca 4 cm diep moeten opkappen vanaf het plafond maar dan nog word hrestel niet makkelijk.
hoeveel het de constructie verzwakt is door mij niet te voorspellen.
 

Tozz

  • #3
Voor zover ik weet is het een beton vloer zonder cementdekvloer. Ik zie in ieder geval de kiezels bloot liggen. De leidingen zitten in de zijkant van de centraaldoos, wel helemaal bovenin dus ik zou inderdaad misschien nog vanaf zolder wat kunnen opkappen en kijken of er wat te herstellen is.

Maandag komt een aannemer een dragende muur slopen, ik zal ze dan eens vragen of ze een goede tip hebben. Voor zover bedankt :)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
6
3
1
21

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu