Verschil tussen ZrN en DLC coating voor bits

DubbleEagle

 • #1
Hallo,

voor PZ schroeven heb ik reeds 3 duurdere bits liggen, maar mijn oog is nu gevallen op een handig meeneem-setje van een Duits merk die zowel Torx, PZ als PH bevat. Echter biedt de lokale winkel 2 varianten aan voor dezelfde prijs (ZrN en DLC). En weet ik dus niet zeker welke ik best neem. Ik vermoed de DLC, maar wou toch even de mening hier horen. Is toch een setje dat enkele jaren moet meegaan :)

Ik werk voornamelijk met houtspaanschroeven. Die betere bits die ik al heb, zijn ook goudkleurig, maar verder geen flauw idee meer welke coating... Ik ben er heel tevreden mee, maar die ScamOut-reductie lijkt me misschien nog beter?

De verschillen tussen DLC en ZrN voor dit merk staan in volgende link beschreven, maar kan niet goed opmaken welke nu de betere zijn... Mijn idee hier is dat DLC iets beter is dan ZrN?

Zie hier.

Shoot :-)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tiho

  • #2
  Ik denk dat de dlc coating inderdaad langer meegaat als de zirkonium of titanium nitride. Daarom staat hij ook bovenaan.
   

  DubbleEagle

  • #3
  Dan zullen het de bits met DLC coating worden. Thanks!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu