Verlichting met sensor gaat niet aan

Antonio87

  • #1
Op ons schuurtje zit nu een aantal jaren een buitenlamp met sensor. De lamp gaat aan zodra het donker wordt. De verlichting heeft 4 jaar lang gewerkt zoals het hoort tot hij vorige week ineens niet aan stond terwijl het donker was.
Omdat het licht niet aan gaat dacht ik dat het lampje vervangen moest worden. Dit is echter niet het geval.
Als ik de schakelaar in het schuurtje, bedoeld voor de lamp in het schuurtje, omzet gaan zowel het lampje binnen als buiten aan. Als ik de schakelaar weer omzet gaat de verlichting binnen uit en blijft de lamp buiten branden.
Het lijkt erop dat de buitenlamp een soort puls moet krijgen voordat hij aan gaat.
Ik begrijp hier helemaal niets van. Heeft iemand een idee?
 

Henk56

  • #2
De schakelaar in de schuur zorgt op dat moment voor de puls. Ik vermoed dat de sensor defect is. Meestal het geval door condensvocht die helaas bijna niet tegen te houden is.
 

Petersch1

  • #3
Heeft u - toevallig - de schuuraansluiting op een stekker zitten ? en deze eruit gehad ? en er toevallig omgedraaid weer in gestoken ? dat zou het kunnen verklaren....
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Er zijn ook buitenlampen met detectoren die je mbv. de schakelaar in kunt stellen naar automatisch, altijd aan of altijd uit.
Zet je hem even aan en weer uit dan gaat hij bijv. op automatisch
Zet je hem bijv. aan/uit aan/uit dan blijft hij branden.
Zet je hem aan laat je hem even branden en dan weer uit dan blijft hij uit.
Ik weet niet of dat bij jouw lamp ook zo is maar je kunt even zoeken op het merk van je buitenlamp om te kijken of de lamp die functie heeft en hoe het met dat type precies werkt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu