Verlaagd plafond toilet en badkamer

Gb1974

 • #1
Ik wil een verlaagd plafond in mijn toilet en badkamer maken. Dit om onder andere spotjes in te bouwen.
Mijn plafond bestaat uit kanaalplaatvloeren.
Zo ver ik weet liggen alle leidingen op de vloer in de afwerklaag en niet in de holle kanalen. Dit aangezien de installateur pas na leggen van de vloeren met de installatie begonnen is.

Ik wil een balklaag in zowel het toilet als de badkamer maken, maar weet alleen nog niet of ik de buitenste rand vastboor in de muur of aan het plafond. Wat is steviger?
Zit zelf te denken de buitenste balken rondom in de muur en de rest aan plafond te bevestigen.

Wat is jullie idee dit het beste te doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DerBart

  • #2
  In de bouw zie ik timmermannen altijd eerst balken rondom de vier muren plaatsen (bevestiging in de muur). Vervolgens plaatsen ze hier raggels op. Als een ruimte rechthoekig is, kiezen ze de richting van de raggels zo dat de overspanning het kleinst blijft. Op die raggels schroeven ze dan gipsplaten vast. Als het om grote ruimtes gaat verspringen de naden van de gipsplaten tegenover elkaar.
   

  Gb1974

  • #3
  Maar alleen balken rondom is niet voldoende hoor. Je moet hart op hart vaak 40 of 60cm balke hebben om je rachels goed stevig te hebben. Anders wappert het alle kanten op.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu