Verkleurde badkamertegels al na een jaar

LaVi

 • #1
Hallo,

Ik zit met een probleem. Mijn badkamervloer bestaat uit antracietkleurige matte tegels. Nu na ongeveer een jaar worden ze soort van lichter en doffer op bepaalde plekken. OP sommige plekken was dit al in het begin. Schoonmaken is helaas niet mogelijk, volgens mij is het een beschadiging, maar het zou op sommige plekken ook kalk kunnen zijn? Zo ja, kan ik het met antikalk en spons schoonmaken? Of zouden het juist resten van antikalk kunnen zijn? Zo nee, is er een middel om antracietkleurige tegels te behandelen zodat ze weer hun oorspronkelijke kleur krijgen?

Ik heb een glazen muur en maak vaak schoon met antikalk. Is dat slecht voor de tegels? Mijn muurtegels (glanzend wit) zijn nog wel erg mooi.

De witte voegen zijn ondertussen ook gelig. Ik heb gelezen dat dit gemakkelijk op te lossen is door de voegen met een tandenborstel en bleek schoon te maken. Nu ik niet zo goed weet of dit te agressief is, bij deze de vraag of dit kan.

Help, ik heb niet zo veel ervaring hiermee...
dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Er zijn speciale reinigers voor tegels.
  Het beste kunt u daarvoor naar een tegelhandel gaan, die hebben de goede producten hiervoor.
  Daar heb je ook spul om kalk op tegels te verwijderen.
  Maar ook spul om een tegel te beschermen en te impregneren.
  Vaak zit er bij sommige nieuwe tegels ook een laagje op, dat snel vuil aantrekt, dat komt bij zwarte tegels vaker voor.
  Ook daar hebben ze spul voor, om dat schoon te maken op de tegel.
  De producten die in de supermarkt hiervoor verkocht worden, werken vaak niet zo goed als het professionele spul.

  Vooral een matte tegel is gevoelig voor vuil, omdat die tegenover een glanzende tegel, een open/ruwer oppervlakte hebben, waarop het vuil of kalk blijft zitten.

  Gebruik het middel dat u nu gebruikt ook niet te vaak, want ook in de voegen zitten stoffen waar kalk in zit, en die gaan dan na verloop van tijd er uit, en de voegen worden zwakker en verkleuren.
  Zeker een witte voeg is hier gevoelig voor.
  Ook moet u dat product niet in laten trekken, en ook heel goed naspoelen met schoon water.
  Anders vreet het in het oppervlakte, en heb je nog meer last van vuil aanslag.
   

  Poster

  • #3
  Hallo

  De witte tegels met witte voegen in mijn douche spuit ik regelmatig pure bleek op, laat dat een nachtje intrekken, en dan afspoelen met warm water, ze zijn dan weer als nieuw.

  Met gekleurde tegels heb ik geen ervaring, dus ik weet niet de uitwerking daarvan met bleekwater.

  Grt.
   

  LaVi

  • #4
  Ok dankjewel, ik zal even met ee nspeciale reiniger aan de slag gaan en in een verbogen hoek op de grond proberen met bleek te werken.

  En beschadigingen zoals krassen? Kan ik iets doen om dit minder zichtbaar te maken zonder gelijk te verven? Bijvoorbeeld schoensmeer? Of maakt dat alleen maar bende?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu