Verkeerde kit op raam

Geus

  • #1
Ik word helemaal gek van een raampje. Ik heb deze uit zijn kozijn gehaald om in mijn schuur te schilderen. (Is anders niet voldoende bereikbaar.) Schoongemaakt, geschuurd en geschilderd. De verf pakt echter niet langs het raam.
Nou denk ik dat het raam door de vorige bewoners is gezet met niet-overschilderbare kit. Door het schuren heeft deze kit zich verspreid over de glaslat, waardoor er allerlei kraters te zien zijn na het schilderen. Nou heb ik het al diverse keren overnieuw proberen te doen: schoonmaken, schuren, schoonmaken, etc. Maar het blijft ellende.
Is hier nog een wat minder bewerkelijke oplossing voor dan de glaslatten loshalen, kit verwijderen en met de goede kit helemaal overnieuw beginnen?
Niet overschilderbare kit moet verboden worden! Ben bang dat nog veel meer ramen in mijn huis met deze kit zijn gezet.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u gek dreigt te worden van een raampje moet u een dokter raadplegen.

Het probleem dat u heeft heet cissing. Slang- en kratervormige strengen over het oppervlak.

De enige remedie is de kit uithalen, vervangen door een MS-polymeerkit. Als u dan toch de kit vervangt aan de glaslatzijde, vervang de glaslatten dan. Dat is minder werk dan cissing-vrij maken.

Wat u ook nog kunt proberen is een sneldrogende grondverf ( all-grund primer op oplosmiddelbasis) op de glaslatten zetten. Het lukt soms om de siliconen hiermee in te sluiten.

Aan de verf die u gebruikt moet u anti-fisheye toevoegen ( 3 druppels per 100 ml verf ).

Bijna alle nieuwe VOS2010 verven matchen niet met oude (al dan niet siliconen) kit.
 

Geus

  • #3
Niet iedereen heeft genoeg geduld om schilder te worden. ;)
Het duurde even voor ik er achter kwam dat het waarschijnlijk met de kit te maken had. Eerst dacht ik dat ik niet voldoende ontvet had. En als het na een paar keer nog steeds prut is, krijg je er de balen wel van.
Maar goed, nu bruikbare tips. Ik ga inderdaad eerst volgens je advies de siliconen proberen in te sluiten. Lukt dat niet, dan worden het nieuwe glaslatten. Bedankt!
 

Geus

  • #4
Ik heb mijn halfvolle verfbus ingeleverd bij de schilder en hij heeft wat anti-silliconenspul toegevoegd. Op mijn vraag waarom zoiets dan niet standaard wordt bijgemengt zei hij niet te weten wat dit op lange termijn met het verfsysteem doet. Het zou een negatief effect kunnen hebben, maar in mijn situatie is het oké. Na nog een keer licht schuren pakt de verf nu in een keer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu