Verf van pleisterwerk verwijderen

JoR6

  • #1
Hallo iedereen,

Bij het verwijderen van oud behangpapier stoten wij op het volgende probleem:
-Het behangpapier (gewoon papier, geen vinyl of glasvlies) is moeilijk te verwijderen doordat het overschilderd werd met latexverf, maar na het urenlang te bevochtigen, te perforeren en uiteindelijk een behangafstomer te gebruiken, lukt het ons toch om het papier met lijm en al te verwijderen.

Maar dan komt er pas een ander probleem tevoorschijn, een veel groter probeem: De muren werden destijds door de vorige eigenaars geschilderd met een soort olieverf die er nu in kleine stukken afkomt met het papier, door het gebruik van de stoom.
Gevolg,.. een muur vol oneffenheden waar zo niet kan op geschilderd worden.
Nu is onze vraag,.. weet er iemand een methode om die olieverf eveneens van de muren te verwijderen, want afsteken met een plamuurmes lukt niet, evenmin het terug opwarmen met de behangafstomer aangezien we dan een plakkerige brij bekomen.

Dat het pleisterwerk beschadigd raakt, is het minste van onze zorgen omdat alle muren toch terug onder handen zulllen moeten genomen worden met Knauf Finisher om egale muren te bekomen die kunnen geschilderd worden met latexverf.
Moest er ons hier iemand een lichtpuntje in de duisternis kunnen bezorgen, en ons vertellen hoe we die verdomde verf van onze muren krijgen, dan zou dat een hele hulp betekenen.

Alvast bedankt voor eventuele reacties.

Een Belgisch koppel met de handen in het haar.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Om te beginnen moet u de handen uit het haar halen en alle "olie-verf " met een plamuurmes afsteken, of de olieverf behandelen, na ontvetten, met een iso-latex.

Controleer daarna door de uiteindelijke deklaag ( muurverf ) op de iso-latex aan te brengen of deze goed blijft hechten en niet doorslaat. Is dit niet het geval en zijn de muren egaal dan kunt u afwerken met schrobvaste latex op basis van acrylaatdispersie.

Is het stucwerk wel beschadigd, dan kunt u:

- de muren egaliseren met een gipshoudende reparatiestuc.

Voorstijken en afwerken met schrobvaste latex in de gewenste kleur.
 

JoR6

  • #3
Hartelijk dank voor de bruikbare tips.

We zullen eerstdaags eens langs een speciaalzaak passeren, zodat we daar ons licht kunnen opsteken in verband met de door jou opgenoemde producten. Het zijn wellicht enkele termen uit het vakjargon (iso-latex, acrylaatdispersie,...) maar nu we weten naar welke produkten we moeten vragen, zal men ons daar zeker verder kunnen helpen.

Nogmaals hartelijk dank, en een goed eindejaar gewenst van een Belgisch koppel dat nu de handen toch al terug een beetje uit het haar durft te halen!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu