Verf of beits, en waarom?

Heiloklus

 • #1
Enig idee waarom kozijnen van een huis vaak met 'verf'wordt gedaan(normale verf) en niet met beits?

Ik heb mijn kozijn ook recent geschildert, en mij werd S2u verf aangeraden...

Voor mijn schuur heb ik wel beits(dekkend) gebruikt van een bever:) Voor een ander huisje, wil ik een bijzondere kleur, en dan kom ik op verf dekkend vochtregulerend van wijnogwat :)

Is dat eigenlijk wel hetzelfde als beits?

Laatste vraag. Mijn kozijnen die ik nog moet doen, zijn geverft, kan ik daar gewoon overheen met S2u, of kan ik beter toch Beits, of verf regulerend gebruiken?
 

Fiesiekus

 • #2
Zoek op "Kees de Schilder" , "verf" en "beits" en je vindt de verschillen :wink:

Bij het overschilderen van je kozijnen hangt 't er vooral vanaf wat voor verf(soort) er al op zit!!
 

Heiloklus

 • #3
Oke, was s2u, en dan dus weer s2u is goede keuze:)

Is beits voor hout altijd beter eigenlijk?(als er niet al een laag verf op zit natuurlijk, want dan heeft het geen nut meer)

Verder, enig idee of wijzonogwat vochtregulerend hetzelfde is als beits? Ik zal verschil verf en beits van kees even opzoeken, thnx
 

Fiesiekus

 • #4
Heiloklus schreef:
Ik zal verschil verf en beits van kees even opzoeken, thnx
Als je dat nou eerst doet, en dan pas de overgebleven vragen stelt......
 

EGeen

 • #5
S2U is een krasvast systeem en niet vochtregulerend. Deze heeft enkel echt nut als deze op plekken komt waar ook krassen etc kunnen komen. Een betere duurzaamheid t.o.v. zonlicht heeft deze niet meteen. Maar voor kozijnen is het een goed product.

Vochtregulerend is een eigenschap die ervoor zorgt dat er vocht uit het hout kan. Een beits doet dit beter dan een EPS (een laksoort). (een pot systeem). Verder trekt een beits vaak nog iets in het hout.

Rabbatdelen/tuinhuisjes etc.. zullen dus in een vochtregulerend systeem moeten worden gezet, aangezien daar snel vocht onder kan komen. Waardoor een normale verflaag gaat bladderen.

Wijz is meer een EPS.
 

Heiloklus

 • #6
Bedankt. En fiesiekus, ik weet wel het verschil tussen beits en verf, maar niet wat precies het verschil is met de wijz verf vochtregulerend...

Dan rest mij nog de vraag. Ik ben bij de verfspecialist geweest. En als ik beits wilde in een bepaalde kleur, werd het automatisch dus wijz, dus een soort EPS. Lekker advies dan :? Andere adviezen waren altijd goed, dus ging er meteen vanuit dat dit ook zo was.

Is het echt veel minder goed(dus diep schuren en alles eraf halen) of zouden jullie het laten zitten? Weet niet of het handig is te weten, maar de binnenzijde van de schuur is niet geverfd/gebeitst
 

Fiesiekus

 • #7
Gaat je vraag nou over de buitenkant (houten delen) van een schuur of over de kozijnen van een woonhuis??
 

Heiloklus

 • #8
Ja, lekker duidelijk :oops:

1. Kozijnen waren met s2u, en weer met s2u gedaan. Dat laat ik nu zo.

2. Heb een tweede grote schuur. Die heeft een laag wijz. vochtregulerende houtverf dekkend. Vraag is, laten zitten, of echt niet zo best, en alles eraf totdat ik het hout helemaal weer zie, en dan 'echte' beits gebruiken van bijv de bever
 

Fiesiekus

 • #9
Is die W-laag op die tweede grote schuur, slecht?
 

Heiloklus

 • #10
Ik heb de beits die er zat netjes ontvet, geschuurd, en daar dan overheen die Wijz laag. (dacht dus dat het hetzelfde was als beits volgens speciaalzaak)

Die laag zit er erg mooi op. Maar heb geen zin in rot hout, vandaar de vraag of het genoeg vochtregulerend is.(begrijp van Egeen dat het iig minder is dan beits) Of toch te weinig. Dan zou ik alles eraf moeten halen, en alsnog gaan beitsen...

Bij het product eigenschappenblad lees ik:

BELANGRIJKSTE
EIGENSCHAPPEN
- gemakkelijk verwerkbaar
- goede vochtregulering
- hoge elasticiteit
- goede buitenduurzaamheid
 

Fiesiekus

 • #11
Ik betwijfelof W.- de oorzaak van vocht gaat worden. Verder denk ik dat regelmatige inspectie op blazen, rafels en vellen belangrijk is.

Maar vooralsnog alles qua beits- en EPS-laag, laten voor wat het is.
 

Heiloklus

 • #12
Okee duidelijk. Pas bij blutsen alles eraf en toch gaan beitsen ipv eijz. Thnx. Scheelt me 42m2 :)
 

Heiloklus

 • #13
Aanvulling: |Contact gehad met Wijz.

Dekkend half glans is 'bijna' hetzelfde als beits. Hoogglans is luchtdicht, en dus minder geschikt(in mijn geval dan)
 

EGeen

 • #14
Klopt, wijzonol wordt vaker gebruikt voor schuren etc. U wou graag de informatie, ik heb hierop wellicht wat teveel info gegeven waardoor u in de war raakte. Maar u kunt gerust de wijzo laten zitten. Kwa duurzaamheid is deze zelfs beter doordat deze iets minder zal krijten. En minder vuilaanhechtend is dan een beits. Inderdaad minder vochtregulerend, maar dat wil niet zeggen dat dit meteen slecht moet zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu