Verf badkamer bladdert af

Simone T

  • #1
Ik heb ongeveer driekwart jaar geleden speciale badkamerverf (wijzonol) gebruikt voor het plafond en de net gestucte muren in mijn nieuwe badkamer. Voorheen was dit een slaapkamer en het plafond is 10 jaar geleden gestuct en verder niet bewerkt. De muren waren een aantal maanden geleden gestuct en volkomen droog. Na een aantal weken begon de badkamerverf te bladderen, met name aan de randen van het plafond maar inmiddels ook op enkele muren. Bij navraag kreeg ik te horen dat ik een voorstrijkmiddel had moeten gebruiken wat trouwens niet geadviseerd was maar dat terzijde. Nu is het zo dat de ventilatie gering is. Een badkamerraam en enige ruimte onder badkamerdeur en dan heb ik helaas lieve kids die gerust een half uur onder een regendouche staan ondanks de vele verzoeken om het niet te doen... :( :?

Mijn vragen:
1. Hoe krijg ik de badkamerverf eraf? Hij laat niet overal los.
2. Welke verf kan ik vervolgens beter gebruiken? Ik denk namelijk zelf dat een buitenverf meer geschikt is dan de badkamer verf.
3. En als dat zo is dien ik dan ook een voorstrijkmiddel te gebruiken?

Alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Beste Simone,

Ik merk dat u de blaam op de verf wilt schuiven, maar het ligt toch echt aan het niet voorstrijken van de ondergrond. Hierdoor wordt er te snel water aan de muurverf onttrokken waardoor er een krijtachtige laag overblijft die niet goed hecht. Na verloop van tijd laat deze los van de ondergrond.

Trek maar vast je overall aan: losse bladders zo veel mogelijk afsteken met een scherp plamuurmes. Hou deze zo plat mogelijk tegen de verflaag aan om beschadiging te voorkomen.

Hierna de gehele oppervlakte zodanig glad schuren dat de overgangen van afgestoken delen naar nog intacte delen 0 zijn. Je vingertoppen zijn hier het beste gereedschap.

Stofvrijmaken en voorstrijken 1x.

Hierna met een goede muurverf ( gebruik geen buitenmuurverf, want deze sluit meer af dan een binnenmuurverf ) 2 x sauzen.

Laat wel altijd de enige ventilatiemogelijkheid open staan en breng onder in de badkamerdeur een ventilatierooster aan. Dan heb je een constante doorstroming van ventilatie lucht.
 

Simone T

  • #3
Beste Kees,

Dank je wel voor je advies. Nee hoor, ik wil absoluut niet de blaam op de verf verschuiven zoals ik ook aangeef had ik een voorstrijkmiddel moeten gebruiken. Mijn vraag is echter wat voor soort verf dien ik nu te gebruiken nadat ik eerst voorstrijk heb gebruikt. Jij hebt het over een goede muurverf dus geen speciale badkamerverf? Tevens geef je aan dat buitenmuurverf afsluit maar wat is daar het nadeel van?

Gewoon met schuurpapier de muren schuren?

Alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Buitenmuurverf sluit meer af dan binnenmuurverf, maar is nog steeds vochtregulerend.

Ik zou geen P 400 nemen daar komt niet ver mee: P 80 op een plankje doen en daarmee eerst de overgangen glad schuren. Het geheel naschuren met P 150.

Als u een afsluitende verf gebruikt kan de condens niet worden opgenomen en weer afgegeven, het hangt gewoon als een natte deken aan het plafond. Niet bepaald een ideale situatie in een natte ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu