Veren in zitbank vastzetten

Casedeen

  • #1
Ik heb de veren in de zitting van een zitbank improvisorisch vastgezet, maar ik heb er weinig vertrouwen in.
De bank wordt in oktober vervangen, dat is de laatste afspraak met de verkoper, en het zou fijn zijn als die tot die tijd kan worden gebruikt.

Heeft iemand een idee hoe ik mijn reparatie kan verbeteren, of hoe ik het beter aanpak als alles strak weer loszit??
Ik snap ook niet waarom de bank kapot is, Ik snap
die hele bank niet en voor elke verhelderende uitleg of advies zou ik dankbaar zijn.

Dit is wat ik heb gedaan:


Toen ik de bank op zijn kop zette en opensneed, bleek dat er twee houten balken waren, evenwijdig, waartussen langwerpige veren zitten. Van die stalen draden in de vorm van golfjes. Op een na, waren alle veren aan een kant losgeschoten.
Die veren zijn of te kort of ze staan normaal onder spanning, dwz ze zijn een beetje uitgerekt. Met een lijmtang -ik had niet veel bij me en ze waren te stug om met de hand te doen- heb ik de veren zover uitgerekt dat ik ze weer in hun bevestgings buisjes kon schuiven.
Neem maar van mij aan dat lijmtangen niet gemaakt zijn om veren uit te rekken en ook de constructie van de bank niet zodanig is dat er veel ruimte is om creatieve dingen met een lijmtang te doen!


Behalve veren, die de evenwijdige balken naar elkaar trekken, zaten er aan een van de evenwijdige balken twee dwarsbalkjes bevestigd.
Het leek mij dat de veren de twee balken naar elkaar trekken en dat de dwarsbalkjes zouden kunnen dienen om die balken uit elkaar te houden.
Om dat de veren er nu weer tussen zaten was de tussenruimte kleiner geworden dan de dwarsbalkjes dus met veel geweld en gekraak heb ik ze er tussen gewrongen. En min of meer vastgezet. Dat zou ik met juiste spullen wel beter kunnen doen, alleen weet ik niet helemaal zeker of dat de bedoeling van die balkjes was.

Tenslotte heb ik de veren met touwtjes vastgezet.
Het uiteinde van de veer gaat van rechts naar links in een plastic cylindertje. In de vorm van de veer-uiteinden en /of cylindertjes zie ik geen reden waarom zeer niet weer uit zouden schieten. Is immers al eens gebeurd.
Maar om los te laten moeten ze naar rechts schuiven dus met een touwtje maak ik de veren aan de linkerkant van de bank vast.
Waar geen bevestigingspunten voor de touwtjes zijn, met gewoon henneptouw waarvan ik niet weet of het zal breken of uitrekken en waarschijnlijk heb ik ook ongeschikte knopen gebruikt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De veren hebben lang vastgezeten dus ik neem aan dat ze niet zomaar weer los gaan, tot oktober is niet zo lang meer.
Het henneptouw is niet zo geweldig, beter is een kunststof touw van 3 a 4 mm dik.

De balkjes dienen inderdaad voor het opvangen van de spanning van de veren, zitten die er niet in dan gaan de lange balkjes naar elkaar toe buigen en is de spanning weg, u zou dan door de bank zakken en de veren schiten dan zeker los.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu