Verbruik koelkast hoog

Handypete

 • #1
Wij hebben een 6 jaar oude, vrijstaande, Indesit 2-deurs koel/vries combinatie type CA 138 met een inhoud van 332 Liter bruto. Het apparaat is 187 cm hoog. Het is een apparaat in de Energieklasse A. Opgenomen vermogen 150 Watt.

Wij hebben er een kWh meter tussen geplaatst en het verbruik, na een week gemeten te hebben, ligt op 1 kWh per dag, ofwel 365 kWh per jaar. Omgerekend staat de compressor dus gemiddeld 17 minuten per uur te draaien. Verder is er lichte ijsvorming in het koelgedeelte op de achterwand te zien. De koelkast staat behoorlijk vol. De temperatuurregelaar staat op stand 2 op een schaal van 1 - 5.
Het toestel zit sinds een half jaar redelijk strak ingebouwd tussen de keukenkasten. Alleen aan de onderzijde is er ruimte en aan één hoge zijkant is een stuk van ca. 60 cm vrij.

Nu is mijn vraag : Is dit verbruik normaal ? Heeft het inbouwen veel invloed op het verbruik ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Co de Witgoedman

  • #2
  Verbruik en aanslatijd lijken mij in orde.
  Een vrijstaand apparaat inbouwen geeft meestal problemen met de warmtewisseling. Deze moet nl via de achterzijde zijn warmte kwijt kunnen.
  Is dit belemmerd, zal de kast minder goed koelen en kan zelfs defect raken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu