Vensterbankreparatie

Marinus

  • #1
Er moet een nieuw stuk hout in mijn vensterbank aan de buitenkant wegens verrotting. Moet ik nu als ik alles uitgebeiteld heb eerst zowel het oude als het nieuwe deel, waar ze elkaar raken, gronden, of kan ik het gewoon nieuw op nieuw tegen elkaar lijmen. En welke lijm? (Snel)bruislijm? Of kunnen er gewoon een paar diepe roestvrijstalen schroeven in? En moet de ruimte tussen de vensterbank en de muur dichtgekit worden of sluit ik daarmee juist alle vochtafvoer af. Afplamuren neem ik aan met 2-comp. Woodfill of 2-componenten houtrotvuller van Al.......e(wat is verschil trouwens?) Alvast hartelijk dank
 

Fiesiekus

  • #2
Ik zou eerst het oude hout behandelen met houtrotstop. Dan (na drogen) het nieuwe hout erin lijmen (i.d.d. vastzetten met RVS-schroeven) met die epoxy(bruis)lijm. Verder opvullen zoals je voorstelde en dan pas schuren/gronden. Dus waar lijm komt niet gronden.

Houd er wel rekening mee dat na lange tijd de overgang 2-comp.-vuller/hout weer gaat scheuren t.g.v. verschillende uitzetting met alle ellende van dien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu