Veel problemen met witgoed (probleem 1, Bauknegt Allure)

Verzamelwasmachines

 • #1
Beste mensen,

Na vele (op het eerste gezicht niet, maar zo bleek na meestal een maand) miskopen, is mijn volgende stap, aangezien ik binnenkort ga verhuizen en niet wil doorgaan met miskopen doen gedurende deze korte periode, om zelf eens aan het repareren te slaan.

Mijn laatste probleem waarmee ik maar begin, een maand geleden gekocht) is een Bauknegt Allure. Sinds gisteravond stuitert de trommel erg hard op en neer, zodra hij gaat centrifugeren. Heb hem dus uitgezet, wilde kijken of een van de veren loszat (of schokdemper kapot), krijg alleen de bovenklep er helemaal niet af. Ben gewend dat je deze, na 2 schoefjes aan de achterkant los te draaien, gewoon eraf "geklikt" kan worden, maar aardig wat schroefjes en kracht verder, zit de klep nog muurvast, op een kleine speling na.
Kan iemand mij helpen?
Ik heb nog een Zanussi Rubino 2 (7 maanden geleden gekocht, lampje knippert 5 keer, waarschijnlijk printplaat kapot) en een Rubino (stabilisatiegewicht doormidden, 3 maanden geleden gekocht) staan, deze kan ik evt gebruiken voor onderdelen.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

Met vriendelijke groet,

Chakir en Sabrina,

De wasmachinegrootverbruikers

Update: heb inmiddels de hele achterplaat eraf geschroefd.... de 2 veren zitten gewoon goed vast, schokdempers ook...ziet er eigenlijk heel goed uit van binnen. Hoe test je of de schokdempers kapot zijn? Heb het gevoel dat de trommel erg makkelijk op en neer te bewegen is. Kan het aan de schokdempers liggen? Kan ik deze gewoon losschroeven? Zijn deze te vervangen met die van de Zanussi's? Zo nee, wat kosten ze dan ongeveer?

Bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Voor onderdelen en prijzen, zie hier.
  Op het forum worden geen prijsopgaves gedaan.

  De schokbrekers van een Zanussi passen normaal niet op een Bauknecht.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu