Vastzetten plaatjes tussen 2 getegelde wanden in douche nis

BeB

 • #1
In mijn nieuw aan te leggen douche kan ik een nisje overhouden naast de koof voor de luchtkokers. Dat zal ca 25 cm breed zijn en 20 cm diep. Dat nisje wordt natuurlijk rondom getegeld.
Het lijkt mij een prima plek om wat afleg plankjes tussen te maken voor douche schuim e.d.
Ik denk hiervoor aan glazen plaatjes die ik tussen de wanden van het nisje zou kunnen monteren. Nu vraag ik me af hoe dat het beste gedaan kan worden. In hout zou je met van die planksteuntjes kunnen werken die je in een geboord gaatje steekt. Maar hoe dat in dit geval moet is dus een grote vraag omdat deze manier in een douche volgens mij problemen gaat geven met inwateren.

Iemand een idee ?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Hebben we ook in de douche. Hang ze hoog; ongeveer zo hoog als de douchekop; anders stoot je je ertegen tijdens het douchen. Dan wordt het niet drijfnat en valt de hoeveelheid water erop en kalkafzetting ook enorm mee.
   

  BeB

  • #3
  Hi Fiesikus,
  Thanks, Ik denk niet dat we ons erg zullen gaan stoten aan d plankjes.
  zoals ik al zei gaan ze in een nisje naast de koof.  zie deze tekening En het gaat om een nisje dat ontstaat naast de koof links onder in de tekening. In het verlengde van de douchewand komt een 20 cm diepe scheidingswand. en tussen dat wandje en de koof is dus dat nisje.
  Daar zul je dus nietr snel tegen aan lopen
  Ik hop dat het nu een beetje duidelijk is wat ik bedoel?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een rvs u-profiel aan de wanden schroeven en daar gehard glazen plaatjes in, gehard glas is ook te koop met motief, daar zie je geen kalkvlekken op.
  De profielen kunnen van binnenuit vastgezet worden, geen schroefje te zien dus.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu