Van Plateau wc naar wandcloset?!

KeesC

  • #1
Hallo,

Afgelopen weekend was de verfrisser door de wc gespoeld en zorgde voor verstopping. Ik de "plateaupot"met veel moeite losgemaakt en de verstopping weggehaald. Nu wil mijn vrouw graag een wandcloset.
Ik naar de bouwmarkt, maar om te beginnen had ik geen maten.
De afstand van het gat is bepalend, bij mij 32cm. Ik begrijp nu dat dat helaas niet meer gangbaar is en je uitkomt op 22cm.
Me verder erin verdiept en bij mijn zwager opgemeten hoever zo'n wandcloset nu eigenlijk kwam. Dat blijkt 20cm inbouw en 55cm pot te zijn. Voor mij veel te ver, dan kom ik tegen mijn wasbakje aan. Ik las ergens in een van de forums 10cm inbouw en 48cm pot, dat lijkt me ideaal en als ik dan het fonteintje nog verplaats dan hebben we zeeen van ruimte om in te plassen....Wie weet welke inbouw en wandcloset ik dan moet hebben en waar kan ik die het voordeligst halen?
Ik wil wc ombouwen naar wandcloset, fonteintje verplaatsen en opnieuw tegelen, uit laten voeren door een klusjesman en of aannemer. Hoe lang is iemand hiermee bezig en wat kost zoiets aan arbeid/geld?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik zou zeggen, vraag eens een paar offertes aan bij verschillende bedrijven.

Prijzen of namen van bedrijven worden hier op het forum niet gegeven.
Zo te zien kom je al een tijdje hier op het forum, dus zou je dat moeten weten.
 

Mark en 3 meiden

  • #3
Nog even kijken op het forum waar je dat gelezen heb
en de auteur van dat bericht een pb sturen voor het type en eventueel merk
 

Fiesiekus

  • #4
Je kan 2 dingen doen: de vloer openhakken en kijken of je de afvoer evrder naar achteren kan leggen.

Of een dun frame plaatsen (heeft de afvoer precies midden naar onderen) met evrkorte toiletpot. Kwestie van uitmeten en uitrekenen hoe je daarmee uitkomt.
 

Xr8

  • #5
Een verkorte pot is 48cm. Een inbouwmaat van 10cm is niet mogelijk, tenzij het frame niet in dezelfde ruimte staat.

De frames met korte inbouwmaat worden aangesloten met 90mm buis, waarbij de afvoer tussen de poten zit. In het gunstigste geval is de inbouwmaat ongeveer 13cm. Verkrijgbaar van GE....it. Of er nog andere merken zijn dit dit voeren weet ik niet.

Succes.
 

KeesC

  • #6
Ik wil het klusje uitbesteden aan een klusjesman waarbij ik hand en spandiensten zal verlenen.
Ergens op een van de forums zag ik dat het uitjekkeren niet echt de voorkeur verdient, maar het boren van het gat met een diamantboor zeer goed te doen is.
Ik heb een huis uit 1994 met een "broodjes"vloer. Ik vraag me af of de boor ook door de bewapening komt, of zit die er niet in?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Die bewapening zit er wel in, alleen die wapening zit in de 'liggers' die tussen de broodjes zit (waar de broodjes dus inhangen). Probeer te voorkomen dat je dwars door zo'n ligger boort.
 

Fiesiekus

  • #8
KeesC schreef:
Ik heb een huis uit 1994 met een "broodjes"vloer.
Dat betekent dat je een kruipruimte hebt? Dan zou je kunnen proberen om daarin de aansluiting een paar decimeter naar achteren te verplaatsen, en dan omhoog naar de toiletruimte.
 

Mark en 3 meiden

  • #9
Als het piepschuim broodjes zijn ligt er waarschijnlijk nog een wapeningsmat overheen maar daar gaat je diamantzaag wel doorheen.
zeker niet door een ligger heen boren dat gaat zeer zeker ten koste van de draagkracht van de vloer
 

KeesC

  • #10
Nu zit er in de wc ook nog een kleine radiator. Deze wil ik eraf halen en de leidingen aftoppen. De cv zit bij mij in het midden op de zolder. De leidingen hiervan lopen de ene naar links en de andere naar rechts. Kan ik nu op de leidingen in de wc gewoon een afsluitdop doen, of moet ik ze verbinden met elkaar? De buurman heeft ze namelijk verbonden met elkaar, volgens hem moest dat. Ik snap het niet, want hij staat nooit aan en als ik hem aftop komt dat toch op hetzelfde neer?
 

Fiesiekus

  • #11
Ja.
 

KeesC

  • #12
Ik kan dus met een gerust hart dopjes op de leidingen zetten?
 

Xr8

  • #14
Mits er een 50% ventiel aan de radiator zit, dan kan het niet. Alle radiatoren aanwezig in deze ring zullen het dan niet meer doen. Wellicht heeft de buurman het daarom gedaan.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu