Van 2 fasen naar een enkele 1 fase. (Snap dat scheiden naar twee niet veilig is)

Divorytaur

  • #1
Ik kan me voorstellen dat het ter sprake is gekomen maar het is lastig zoeken, dus hierbij de vraag. Ik heb een tweefasengroep, maar mijn apparaten zijn enkelfasig. Het is een 25A perilex met een 16 A zekeringen. De fasen komen van een andere zekeringenkast (meerdere appartementen, waar ook de aardlek zit.) nu is het eenvoudig een Perilex stekker te kopen en dan alleen N1 N2 en de fase aan te sluiten. De vraag is echter... Mag dat en kan dat?
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Kun je misschien wat meer uitleggen wat je precies van plan bent? Voor zover ik het begrijp lijkt me dit niet toegestaan.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Plaats eens een foto van de groepenkast. Wat voor automaat zit daar?

En je wilt dus eigenlijk de helft van je perilex gebruiken? Maar omdat je niet weet welke nul bij welke fase hoort, gebruik je allebei de nullen?
 

Divorytaur

  • #4
Vrij simpel... een perilex stekker L1+N1 en aarde naar schuko contactdoos. m.a.w. L2 en N2 weglaten. Desnoods met een 25 A kabel, maar ondanks dat de tweefasen perilex contactdoos de oriëntatie van 25 A aangeeft, is de zekering hier in de stoppenkast 16 A.
 

Divorytaur

  • #5
Precies... het gebruiken als één groep met 1 uitgang. Ik heb hier in huis een zekeringkast, met de ‘hoge energiekoken’ groep. Nu even zonder zekering er in, op het plaatje. Maar ik heb alleen schukoapparatuur. Die groep heeft de aardlek in een externe groepskast.

6AC249E3-13BB-4789-9365-6B52DA1A118D.jpeg AD06FDD8-6C3F-4365-A4CD-D31FAB916A43.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
De groep waarop die perilex zit, waar heeft die zijn zekering? Ook in de getoonde kast?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu